Kruidvat BLOG

Valse wimpers eraf halen, zo doe je dat

Valse wimpers eraf halen

Zo haal je je valse wimpers eraf

Lijkt het je wat zo’n prachtige, intense blik met valse wimpers, maar vind je idee dat je ze er ook weer af moet halen niet zo fijn? Ben je bang dat je eigen wimpers daarbij beschadigen? Dat is echt niet nodig. Dit moet je weten om je valse wimpers er simpel en super safe af te halen.

Valse wimpers op strips eraf halen

Goed om te weten: de lijm die wordt gebruikt voor het zetten van strips valse wimpers is over het algemeen niet supersterk. Hierdoor is het afhalen van kunstwimpers best makkelijk. En kun je de valse wimpers vaker gebruiken.

Je doet het zo:
1. Drenk een wattenschijfje in een make-upremover op oliebasis. Sluit een oog en hou het wattenschijfje ongeveer 10 seconden op het ooglid. Hierdoor komt de wimperlijm los.
2. Als het goed is komt nu de strip in de beide ooghoeken al los.
3. Haal de strip voorzichtig weg. Werk vanuit de buitenste ooghoek naar binnen. Gebruik een pincet als je dat handig vindt.

4. Als je de valse wimpers hebt verwijderd maak je je ooglid nogmaals schoon met een in make-upremover gedrenkt wattenschijfje. Hiermee haal je de laatste restjes lijm weg.
5. Als de strip niet beschadigd is kun je de valse wimpers nog een keer gebruiken, maar dat is erg afhankelijk van de kwaliteit. Bewaar ze in het originele doosje als je ze nog een keer wilt gebruiken.

Individuele valse wimpers verwijderen

De lijm die wordt gebruikt bij het zetten van individuele valse wimpers is over het algemeen sterker dan die wordt gebruikt bij strips. Dit omdat individuele valse wimpers bedoeld zijn om langer te blijven zitten. Dit betekent dat je de individuele valse wimpers niet nogmaals kan gebruiken. Trek ook nooit je valse wimpers eraf, want dan komen je eigen wimpers mee. Je kunt beter stoom en een make-upremover op oliebasis het werk laten doen.

Je doet het zo:
1. Begin met het verwijderen van mascara, eyeliner en andere oogmake-up. Zet ondertussen vast de waterkoker aan (ook voor een tas thee?).
2. Doe het hete water in een kom en hou je gezicht in de stoom. Leg eventueel een handdoek over je hoofd. Blijf ongeveer 10 minuten in de stoom. De wimperlijm komt nu vanzelf los.
3. Drenk daarna een wattenschijfje in een make-upremover op oliebasis of gebruik baby-olie. Wrijf heel voorzichtig naar beneden over je ooglid totdat de valse wimpers loslaten.
4. Spoel daarna je gezicht af om alle olie- en lijmrestjes te verwijderen.

Even aandacht voor je eigen wimpers

Besteed even aandacht aan je eigen wimpers. Ze zien er misschien wat pietepeuterig uit, maar dat komt waarschijnlijk omdat je gewend was aan de vollere valse wimpers. Gebruik een wimperconditioner of wimperserum om je eigen wimpers mooier, voller en sterker te maken.

Lees ook: Valse wimpers zetten, zo doe je dat.

close

Previous

Valse wimpers zetten, zo doe je dat
close

Next

Hoeveel en waar gebruik je parfum of aftersha...