Kruidvat BLOG

Wat wil jij weten over sportvoeding en afslankproducten? | Keuzehulp

Wat wil jij weten over sportvoeding en afslankproducten?

Kunnen afslankproducten naast je dagelijkse voeding je helpen om die overtollige kilo’s kwijt te raken? We krijgen in onze winkels en online veel vragen over sportvoeding en afslankproducten. In deze video beantwoorden we daarom de meestgestelde vragen.

Heb je sportvoeding nodig?

Als je één keer per week op een lichte intensiteit aan cardio doet (zoals joggen), één keer per week fitnest of twee tot drie keer per week een uurtje wandelt of rustig fietst is het volgen van een gezond voedingspatroon voldoende. Hierbij kan je de voedingsdriehoek als basis gebruiken. Je hebt wat meer energie nodig als je intensief beweegt.

Is het slim om sportvoeding als ondersteuning te gebruiken bij het sporten, en welke dan?

Op welk niveau je ook sport: het is in de eerste plaats belangrijk dat je basisvoeding in orde is. Deze basis zorgt ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Als je fanatiek sport, kan het zijn dat je daarnaast behoefte hebt aan extra’s. Bijvoorbeeld om het aantal calorieën dat je per dag nodig hebt op peil te houden. Dat geldt ook voor de hoeveelheid eiwitten, vetten en koolhydraten. En vaak heb je ook meer behoefte aan vocht. Een sportdiëtist kan adviseren welke voeding voor jou noodzakelijk is om goed te presteren.
Je kunt, ter aanvulling op je dagelijkse voeding, kiezen voor onderstaande producten:
Kruidvat Isotonic Sports Drink. Deze drink is goed voor hydratatie en extra koolhydraten tijdens het sporten.
Kruidvat 100% Pure Whey Banana Proteïnepoeder. Dit is een eiwitsupplement. Eiwitten dragen bij aan herstel, ontwikkeling en behoud van spiermassa na fysieke inspanning.
Kruidvat Mass Gainer Chocolade Poeder. Dit poeder is een bron van vitaminen en mineralen en geschikt wanneer je aan de slag wilt gaan met het opbouwen van spiermassa door extra eiwitinname naast je dagelijkse voeding.

Kunnen afslankproducten je helpen om een paar kilo’s kwijt te raken?

Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Er zijn verschillende ondersteunende producten verkrijgbaar. Maar van geen van deze producten is de werking aangetoond.
Wil je afslanken, dan is daarvoor een combinatie nodig van gezonde voeding, een gezonde leefstijl en voldoende bewegen. Daarnaast kun je kiezen voor ondersteunende producten, zoals supplementen, shakes en repen. Let op: dit kan eten en drinken nooit vervangen.

Welke afslankproducten kun je kiezen?

Ter ondersteuning van het afvallen, kun je (in combinatie met bovengenoemde adviezen) kiezen voor verschillende producten. Zo kun je een supplement nemen op basis van appelazijn met chilipeper. Kies bijvoorbeeld voor Kruidvat Appelazijn Capsules met chroom en zink. Deze mineralen dragen bij tot een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten. Chilipeper helpt bij overgewicht en ondersteunt de vetstofwisseling en gewichtsverlies.
Ook kun je kiezen voor XL-S Medical Max Strength Triple Action met clavitanol. Deze tabletten beperken de calorieopname van complexe koolhydraten, suikers en vetten.

Zijn maaltijdvervangers een goede manier om af te vallen? Wat kun je ervan verwachten?

Maaltijdvervangers vallen onder dieetvoeding Ze zijn er in allerlei varianten zoals poeders, shakes en repen. Je kunt één of twee hoofdmaaltijden per dag vervangen door maaltijdvervangers. Dus ontbijt, lunch of avondeten. De hoeveelheid toegevoegde vitaminen, mineralen en voedingsstoffen zijn voor deze producten wettelijk vastgesteld. Eet daarnaast minimaal één gezonde, uitgebalanceerde maaltijd.
Kies bijvoorbeeld voor de Kruidvat Crunch maaltijdreep. Deze maaltijdreep is een maaltijdvervangend product voor gewichtsbeheersing en past uitstekend in een caloriearm dieet.
Er bestaan ook maaltijdvervangers die de héle voeding vervangen; ook hiervoor zijn wettelijke regels opgesteld. Producten die de dagelijkse voeding volledig vervangen zijn een verantwoorde keuze wanneer je in korte tijd veel moet afvallen, bijvoorbeeld voor een operatie. Dit wordt altijd onder professionele begeleiding gedaan.
De Kruidvat Vanille maaltijdshake is een romige maaltijdvervanger. Hiermee vervang je op een makkelijke én lekkere manier een of twee maaltijden per dag. De shake bevat alle essentiële voedingsstoffen en is een bron van vezels.

Meer advies nodig?

Hopelijk hebben we de belangrijkste vragen over sportvoeding en afslanken nu voor je beantwoord. Wil je hier nog meer over weten of heb je nog een vraag? In onze winkel en online helpen we je graag verder.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Keuzehulp bij stressmomenten en het inslapen....
close

Next

Sex Talk aflevering 2: condooms