background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Gratis verzenden Promo Inspiratie Klantenservice Winkels
Taalkeuze
NL
Bekijk winkelmand

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij Kruidvat

Wij willen dat iedereen zich mooi, gezond en goed kan voelen op een duurzame manier. Wij staan voor toegankelijke Health & Beauty oplossingen en zijn er voor iedereen. Bij Kruidvat geloven we in mensen en de kracht van de massa om samen een positieve impact te creëren. Voor huidige & toekomstige generaties.


De verantwoordelijkheid van de grootste


Wij verkopen miljoenen producten per jaar. Met miljoenen verpakkingen, van plastic of papier. Deze miljoenen verpakkingen worden ook allemaal weggegooid. Als sinds 2008 zijn wij actief bezig met duurzaamheid. We zetten hier sterk op in en wat we leren, dat delen we met de merken die we verkopen. En andersom. Zo maken we iedere dag weer grote stappen richting een betere, meer duurzame wereld. Samen met onze leveranciers. En samen met jou. Op deze pagina lees je er alles over. Van snelle weetjes tot uitgebreide verhalen over mooie projecten. Lees verder en ontdek hoe jij ook meehelpt aan een betere wereld als je winkelt bij de grootste drogisterijketen van België en Nederland.


Duurzamer maar niet meteen duurder


Duurzamere producten hoeven niet altijd duurder te zijn. Maar ze zijn het vaak wel. En daarom zijn ze lang niet altijd voor iedereen bereikbaar. Wij zijn er juist voor iedereen en daarom zetten we voordeel altijd voorop. Want je kent ons natuurlijk van “Steeds verrassend. Altijd voordelig.”


Duurzaam winkelen: makkelijker dan je misschien denkt


Als je de grootste bent, zorgen kleine stappen al voor veel verbetering. Ontdek hieronder wat we al deden en wat dat oplevert. Vooruitkijken? Lees dan hier onze toekomstplannen.

En lees hier ons meest recente duurzaamheidsjaarverslag. Bekijk hier de infographic over ons duurzaamheidsbeleid. 
.

Bekijk hier alle producten en verbeteringen!


Duurzaamheid - hier doen we het voor


Onze doelen


De Verenigde Naties hebben 17 duurzame doelen opgesteld. Ze gaan zorgen voor een eerlijke en duurzame wereld in 2030. Het is belangrijk dat iedereen zich richt op de doelen waar ze de meeste invloed op hebben. In ons geval zijn dat 2 hoofddoelen plus 4 voor ons vanzelfsprekende doelen die we altijd al hadden.
Hoofddoel 1: Verantwoorde consumptie en productie

Duurzaamheid moet volgens ons geen luxe zijn, maar gewoon bereikbaar voor iedereen. Wij willen daarom ons hele eigen merk assortiment duurzamer maken.

Hoofddoel 2: Verminder ongelijkheid

Iedereen moet zich mooi, gezond en goed voelen. Wij dragen daar graag aan bij.

Onze extra doelen:

Goede gezondheid en welzijn

We zijn een drogisterijketen. Bij ons draait het in de kern om gezondheid en welzijn.

Werk en economische groei

We bieden werk aan 27 duizend mensen in 1400 winkels, kantoor en distributiecentra. We hebben de ambitie om naast onze groei, ook onze mensen de kans te blijven geven zelf te groeien. Daarnaast blijven we controleren dat de mensen die onze producten maken ook netjes behandeld worden.

Klimaatactie

Minder uitstoot, meer duurzame energie en minder vervuiling. Daar werken wij graag en actief aan mee.

Partnerschap om doelen te bereiken

Echte verandering bereik je nooit alleen. Daarom werken we actief samen met al onze leveranciers en organisaties als Oxfam Novib en Milieu Centraal. We delen onze kennis en ervaringen en werken met ze samen aan vernieuwingen.

WELKOM OP KRUIDVAT.BE

Wanneer u verder wilt in het Nederlands, kies dan voor

BIENVENUE SUR KRUIDVAT.BE

Si vous souhaitez continuer en français, choisissez