Kruidvat BLOG

Haar krullen met een stijltang: hoe doe je dat?

Ben jij je steile haar beu en wil je wel eens iets anders? Dat kan! Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een stijltang. Want met deze stylingtool maak je zelf de prachtigste krullen. Wil je weten hoe? Lees dan snel door.

Hoe krul je je haar met een stijltang: 6 stappen

Bij een tool voor het krullen van je haar denk je waarschijnlijk als eerste aan een krultang. Maar ook met een stijltang creëer je in een handomdraai zelf prachtige krullen. En dat in slechts zes stappen:

  1. Bereid je voor
  2. Was en droog je haar
  3. Bescherm je haar tegen de hitte
  4. Verdeel je haar
  5. Krul je haar
  6. Maak je kapsel af

Bereid je voor

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook bij het krullen van je steile haar. Als alles wat je nodig hebt binnen handbereik ligt, is dat namelijk des te makkelijker. Dit heb je nodig om je haar te krullen met een stijltang;

  • Een stijltang, een dunne stijltang (2,5 tot 5 cm) is het makkelijkst
  • Een spray die je haar beschermt tegen de hitte
  • Haarklemmen
  • Haarlak

Was en droog je haar

Het is het beste om je haar te krullen wanneer je het net gewassen hebt. Stap dus eerst onder de douche en was je haar zoals gewoonlijk. Breng daarna mousse aan en laat je haar aan de lucht drogen of gebruik hiervoor een föhn. Zorg ervoor dat je haar goed droog is. Wanneer je nat haar gaat krullen, verbrandt dit namelijk makkelijker. Ook worden je krullen dan minder mooi.

Bescherm je haar tegen de hitte

Als je je haar hebt laten drogen, breng je een heat protector aan. Deze spray beschermt je haar tegen de hitte van je stijltang en voorkomt dat het gaat pluizen. Als je je haar wilt droogföhnen is het beter om deze spray al tijdens de vorige stap aan te brengen. Het is dan ook beschermd tegen de hitte van je haardroger.

Verdeel je haar

Voor het mooiste resultaat begin je met de onderste helft van je haar. Verdeel je haar daarom in tweeën en zet de bovenste helft vast met haarklemmen zodat het niet in de weg zit. Heb je erg veel of dik haar? Dan kun je je haar ook in nog meer stukken verdelen, dat werkt makkelijker.

Krul je haar

Je kunt verschillende soorten krullen maken met een stijltang. Wil je kleinere krullen? Dan is het beter om kleine lokken haar te krullen. Voor wat lossere, grovere krullen neem je grotere plukken haar. Bepaal ook waar je je krullen wilt laten beginnen, dichtbij je hoofdhuid of halverwege je haar. Jij kiest voor welke krul je gaat!

Tip: oefen, oefen, oefen! Door je haar een aantal keer te krullen krijg je de techniek steeds beter in je vingers en ontdek je welke krullen het beste bij je passen.

Nu is het tijd om echt aan de slag te gaan. Warm je stijltang op en pak een pluk haar. Doe deze tussen de platen van je stijltang en draai de stylingtool een halve slag. Beweeg de stijltang langzaamaan naar de onderkant van je haar terwijl je hem gedraaid houdt. Het tempo bepaalt de krul. Als je langzamer beweegt, wordt hij strakker. Beweeg je de stijltang sneller naar beneden, dan krijg je wavy lokken.

Wil je nog meer krul? Maak dan een hele draai in plaats van een halve draai. Of misschien werkt een driekwart draai voor jou wel het beste. Probeer uit wat voor jouw haar werkt!

Maak je kapsel af

Nu je haar helemaal gekruld is, is het tijd voor de finishing touch. Hiervoor is het belangrijk dat je haar goed afgekoeld is. Haal je vingers door je krullen om ze af te laten koelen. Gelukt? Dan kun je met wat haarspray je krullen fixeren. Hiermee zorg je ervoor dat ze de hele dag mooi in model blijven.

Je steile haar krullen

Heb je een feestje of wil je gewoon eens iets anders met je steile haar? Je weet nu precies hoe je het met een stijltang krult. En dat is een stuk eenvoudiger dan je denkt! Het vraagt misschien wat oefening, maar met ons stappenplan krul je je haar binnen no time als een pro.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Primer: wat is een make-upprimer?
close

Next

Lippenstift: welke kleur lipstick past bij jo...