De voordelen van vegan make-upborstels

Vegan make-upkwasten

Heb jij al diervriendelijke make-upkwasten?

Bestaat jouw make-upcollectie volledig uit producten die niet op dieren zijn getest? Goed bezig! Maar zijn je make-upkwasten ook diervriendelijk? Of breng jij je vegan make-up aan met een borstel gemaakt van geitenhaar? Veel make-upborstels zijn gemaakt van dierlijke producten. Vegan kwasten zijn een goed alternatief als je dat niet wil.

Waarom zijn vegan make-upkwasten anders?

Het belangrijkste verschil tussen de ‘gewone’ make-upborstels en de vegan varianten zijn de haren. Bij niet-vegan kwasten zijn dit dierenharen zoals paarden-, eekhoorn- of geitenhaar. Vegan kwasten zijn gemaakt van 100% synthetisch haar, meestal taklon of nylon:

  • Taklon is een zachte synthetische vezel. Taklon wordt gebruikt voor kwasten met zachtere haren zoals blush- en poederkwasten.
  • Nylon is een veelzijdige vezel. Nylon is robuuster dan taklon en heeft een stevigere textuur. Foundation- of concealerkwasten worden van nylon gemaakt.
Ecotools

De voordelen van diervriendelijke make-upkwasten

Met diervriendelijke make-upborstels breng je make-up net zo makkelijk en flawless aan als met andere make-upkwasten. Maar vegan borstels winnen het op een aantal andere punten van de ‘gewone’ kwast:

  • Vegan kwasten zijn 100% diervriendelijk. Met 100% synthetische haren weet je zeker dat er geen dierlijke producten in jouw favoriete kwast zitten.
  • Diervriendelijke make-upkwasten zijn hypoallergeen. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een allergische reactie. Vegan kwasten zijn perfect voor mensen met een gevoelige huid.
  • Je make-upkwasten verdienen regelmatig een goede schoonmaakbeurt. Kwasten met dierenharen trekken meer bacteriën en chemicaliën aan. Vegan make-upkwasten blijven schoner en zijn makkelijker schoon te maken. Meer weten over het schoonmaken van je make-upkwasten? Lees Zo maak je je make-upkwasten schoon.

Een vegan kwast is net zo goedkoop als een ‘gewone’ borstel. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten. Diervriendelijke kwasten vind je in allerlei soorten en maten en in verschillende prijsklassen. Je vindt dus altijd de vegan kwast die bij je past.

Of je nu bewust de keuze hebt gemaakt voor een vegetarische of veganistische lifestyle of gewoon gek bent op dieren, vegan make-upkwasten mogen niet in jouw collectie ontbreken.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer