Kruidvat BLOG

Kruidvat kraamvragen afl. 1 – Hoe maak je een flesje?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 09/07/2021
Article_header_kraamvragen_afl1

Wij hebben het antwoord op al jouw kraamvragen!

Als je voor de eerste keer papa of mama wordt, spoken er veel vragen door je hoofd. Want hoe moet je eigenlijk een luier verschonen? En hoe doe je je baby in bad? Geen nood, wij zijn er voor je. In deze serie beantwoorden we al jouw kraamvragen met in deze eerste aflevering het antwoord op de vraag: hoe maak je een flesje?

Een flesje maken voor je baby

Om goed te kunnen groeien, heeft je kindje voeding nodig. Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje. Maar soms kan of wil je geen borstvoeding geven. Flesvoeding is dan een goed alternatief. Maar hoe maak je zo’n flesje klaar? Bekijk deze video en ontdek het.

Stappenplan voor het maken van de fles

Voor het maken van de fles heb je verschillende spullen nodig, zoals een fles met de juiste speen, opvolgmelk, water en een pan. Je kan het flesje ook verwarmen met een flessenwarmer of in de magnetron, maar hier leggen we je uit hoe je de fles met een pan verwarmt.

Een flesje voor je kindje maken doe je zo:

 1. Was je handen.
 2. Zorg dat de fles en speen goed schoon zijn. Gebruik je de speen voor het eerst? Steriliseer hem dan of kook hem uit. Als je de speen vaker gebruikt hebt, kun je hem gewoon met wat warm water, afwasmiddel en een speciale flessenborstel schoonmaken.
 3. Op de verpakking van de opvolgmelk lees je af hoeveel water en voeding je kindje moet krijgen. Dit is afhankelijk van de leeftijd van je baby.
 4. Vul de fles met water.
 5. Dit water kun je in een flessenwarmer of magnetron verwarmen. In 30 seconden ben je dan klaar. Om de fles in een pan op te warmen, zet je eerst een pannetje met water op het vuur en laat je het water koken. Zet het vuur uit en zet de babyfles in het water. Wacht een paar minuten tot het water in de fles op de juiste temperatuur is.
 6. Voeg de melkpoeder toe aan het warme water. Gebruik het maatschepje voor de juiste hoeveelheid. Strijk het maatschepje netjes af.
 7. Roer de poeder door het water. Probeer niet te schudden. Hierdoor krijg je belletjes die krampjes bij je kindje kunnen veroorzaken.
 8. Controleer voor je begint met voeden altijd de temperatuur van de melk. Laat een druppeltje
  aan de binnenkant van je pols vallen. Wanneer het ongeveer even warm is als je huid, dan is de temperatuur goed. Als het te heet is, laat de fles dan even afkoelen.
 9. Het flesje is klaar, nu kun je je kindje voeden.
 10. Laat je baby niet langer dan een half uur drinken. Heb je melk over? Gooi die dan weg.
 11. Na het voeden haal je de fles uit elkaar. Spoel alles goed af met koud water. De flesjes hoef je niet af te drogen, gewoon laten drogen is genoeg.

Kruidvat beantwoordt al jouw kraamvragen

Heb je meer kraamvragen? Bekijk dan ook de andere afleveringen:

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Eten en drinken tijdens je zwangerschap
close

Next

Speelgoed voor de ontwikkeling van je kind