Ziet je foundation er niet mooi uit? Dit is de reden!

Header_ Nivea - Ziet je foundation er niet mooi uit Dit is de reden

Tips en tricks voor het perfect aanbrengen van je foundation

Foundation is de basis van je look. Met deze make-up bedek je oneffenheden en ziet je huid er egaal uit. Onmisbaar dus in je beautyroutine! Kruipt je foundation in je fijne lijntjes of blijft hij niet de hele dag mooi zitten? Dan maak je misschien wel één van deze vijf fouten.

1 – Je gebruikt de verkeerde foundation.

Poeder, crème of vloeibaar? Licht of donker? Welke foundation je kiest, bepaalt het resultaat. Want als je een foundation kiest die niet bij je huidskleur of huidtype past, weet je zeker dat je look niet zo wordt als je wilt.

Besteed daarom voldoende tijd aan het uitzoeken van een foundation die bij je past. Heb je een droge huid? Kies dan een foundation op oliebasis. Ga voor een poederfoundation als je een wat vettere huid hebt. Qua kleur is het altijd het beste om een tint te kiezen die dicht bij je je eigen huidskleur ligt. Test dit voor je een foundation koopt door een beetje foundation uit de tester op de rug van je hand te smeren. Je ziet dan snel of de kleur bij je huid past.

Sfeerbeeld_round_Ziet je foundation er niet mooi uit Dit is de reden!

2 – Je gaat te snel.

Heb jij ’s morgens ook altijd haast? Jammer, want dat komt je make-uplook niet ten goede. Als je je dagcrème niet de tijd geeft om in je huid te trekken, maar direct je foundation aanbrengt, krijg je nooit een mooie, egale uitstraling. Vergeet ook niet om eerst een primer aan te brengen, deze zorgt er namelijk voor dat je look echt de hele dag mooi blijft.

3 – Je brengt de foundation verkeerd aan.

Hoe je je foundation aanbrengt, is superbelangrijk voor een flawless look. Er zijn drie veelgebruikte manieren om foundation aan te brengen:
• Met je vingers. Hiermee ga je zeer nauwkeurig te werk. Het enige nadeel is dat je hier vieze handen van krijgt.
• Met een make-upkwast. Een foundationkwast is een hygiënisch manier om je foundation aan te brengen en is ideaal voor foundations op poederbasis.
• Met een beautyblender. Dit make-upsponsje kom je steeds meer tegen. Omdat je hem zowel nat als droog kunt gebruiken, is hij ideaal voor verschillende soorten foundation.

Tip: vergeet niet om je make-upkwasten en sponsjes ook regelmatig goed schoon te maken. Hoe je dat doet lees je in Zo maak je je make-upkwasten schoon.

Smeer je foundation altijd goed uit en gebruik niet te veel. Zo voorkom je dat hij in je fijne lijntjes kruipt.

4 – Je foundation is over datum.

Ja, ook je make-up heeft een houdbaarheidsdatum. En als deze verstreken is, kan de kwaliteit en kleur van je make-up veranderen. Meer weten? Lees dan hier alles over de houdbaarheid van make-up.

5 – Je zorgt niet goed voor je huid.

Voor een perfecte make-uplook is een goede huidverzorging een absolute must. Want als je je huid niet goed hydrateert en verzorgt, ziet ze er niet op haar best uit. En er is geen foundation die dat kan bedekken.
Gelukkig bestaat er een foundation die niet alleen voor een goede dekking, maar ook voor hydratatie zorgt: de NIVEA Cellular Filler 3-in-1 Care Cushion met SPF 15. Hij egaliseert en hydrateert je huid en vertraagt zichtbaar de effecten van huidveroudering. Hiermee ga je voor een natuurlijk uitziende dekking en 24 uur hydratatie. Je huid ziet er mooi glad uit en heeft een natuurlijke uitstraling.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer