Kruidvat BLOG

Foto op hout of canvas? Dit zijn de verschillen

Header_Foto op hout of canvas

Voor welke wanddecoratie ga jij?

Bij het inrichten van je huis is wanddecoratie van grote invloed op de sfeer. Hoe leuk is het om je huis nóg persoonlijker te maken met je eigen foto aan de muur? Een foto afdrukken op canvas is al jaren populair, maar de foto op hout is ook in opkomst. Dit robuuste en natuurlijke materiaal staat prachtig in een landelijk interieur. Hier ontdek je wat de verschillen zijn tussen deze twee soorten wanddecoratie.

Foto op canvas

Canvas wordt ook gebruikt als doek voor schilders. Dit witgekleurde textiel wordt strak om een houten frame gespannen. De witte ondergrond is perfect voor het afdrukken van een foto. Een foto op canvas heeft een grove structuur en een matte afwerking.

Foto op hout

Hout is een natuurlijk materiaal. Het is robuust en heeft een warme uitstraling. Als je je foto op hout laat afdrukken, heb je de keuze uit verschillende houtsoorten. Bij onze Kruidvat Fotoservice kun je je foto’s laten afdrukken op een multiplex plaat of op dennenhouten latten. Bij beide wordt één whitewash laag toegevoegd, waardoor de houtnerven goed zichtbaar zijn en de witte delen van je foto ook echt wit zijn.

Sfeerbeeld_round_Foto op hout of canvas

Wat zijn de verschillen?
Wil je de mooiste foto van je bruiloft, je favoriete vakantiefoto of een familieportret afdrukken op hout of canvas, maar weet je niet wat de beste keuze is? Ontdek dan de verschillen:

  • Canvas heeft een glad oppervlak. Hout heeft een structuur met nerven en noesten, die altijd subtiel door je foto heen zichtbaar zijn.
  • Bij een foto op dennenhouten latten zorgen de kieren tussen de latten voor open ruimtes in je foto. Bij gezichten kan dit soms minder mooi zijn.
  • Hout is zwaarder dan canvas. Hang houten wanddecoratie daarom altijd aan een stevige muur en liever niet aan een muur met gipsplaten.
  • Bij een foto op canvas valt een deel van de foto over de zijkanten. Het doek wordt namelijk om de latten gespannen. Hou hier rekening mee bij het ontwerpen van je fotodecoratie. Bij hout komt de foto alleen op de voorkant.
  • Hout is een natuurlijk materiaal en blijft daardoor werken. Er kunnen kieren in het hout ontstaan en het kan licht gaan krommen. Canvas is vormvast.
  • Een foto op hout heeft een robuustere uitstraling en past goed in een landelijk interieur. Een foto op canvas past beter in een modern en strak interieur.

Heb je je keuze gemaakt? Ga dan snel naar onze Fotoservice om je wanddecoratie te bestellen.

close

Previous

Lekker retro: 3 redenen om je foto’s als pola...
close

Next

Wat is een SD-kaart?