Kruidvat BLOG

3 goede redenen om je make-upsponsjes en tasje schoon te houden

Header_3 goede redenen om je make-upsponsjes en tasje schoon te houden

Hoe hou je je make-uptas schoon?

Wist je dat je make-uptasje en -sponsjes een heerlijke plek zijn voor bacteriën? Je denkt er misschien niet over na, maar het is echt zo. Het is daarom goed om je make-uptasje of toilettas en alle spullen die erin zitten één keer per maand goed schoon te maken. Hier ontdek je hoe je dat doet en wat je hiermee bereikt.

Waarom moet je regelmatig je make-uptasje en beautytools reinigen?

Bij een goede beautyroutine hoort ook het schoonmaken van alle benodigdheden. Op je make-upkwasten, beautyblenders en sponsjes hopen bacteriën, vettigheid, make-uprestjes en stof zich anders op. En dat is niet goed voor je huid. Ze kunnen namelijk infecties veroorzaken, maar ook puistjes en andere oneffenheden. Wij vinden dat al een hele goede reden om je make-uptools regelmatig te reinigen.

Maar er is nog een goede reden. Want als je één keer in de maand een momentje inplant om je beautytools schoon te maken, is dit ook hét perfecte moment om misschien wat weg te gooien. Je make-up en tools hebben namelijk niet het eeuwige leven. Gebruik je je mascara al maandenlang? Staan de haren van je foundationkwast alle kanten op? Dan is het tijd om afscheid te nemen. En misschien wel het ideale moment om wat nieuws voor jezelf te kopen.

Bij het schoonmaken van je make-upkwasten en sponsjes wordt het tasje waarin je ze bewaart nogal eens vergeten. Maar ook dat is een broeihaard voor bacteriën en als je het tasje leegt, wil je niet weten hoeveel vuil en make-upresten eruit komen vallen. Hoogste tijd dus om aan de slag te gaan!

Tips voor het opruimen en schoonmaken van je make-uptas en beautytools

Klaar om aan de slag te gaan? Met dit stappenplan ga je gestructureerd te werk:

  1. Haal alles uit je make-uptasje en schud de tas goed leeg.
  2. Keer het tasje binnenstebuiten. Maak de binnenkant van het tasje met een sopje van warm water en wat allesreiniger schoon. Laat het tasje daarna goed drogen terwijl je verder gaat met het uitzoeken van je make-up.
  3. Bekijk alle make-up en tools die in het tasje zitten en bepaal wat je nog kan gebruiken en wat weg mag.
  4. Haal een microvezeldoekje langs je gesloten mascara, potloden en oogschaduwdoosjes. Zo haal je het stof eraf en zien ze er weer fris uit.
  5. Maak je make-upkwasten, -sponsjes en beautyblender schoon. Gebruik hiervoor een speciale kwastenreiniger of wat babyshampoo. Gebruik de speciale reiniger zoals op de verpakking is aangegeven. Als je je sponsjes en blender schoon wilt maken met babyshampoo doe je een kleine beetje shampoo in een bakje met warm water. Laat het sponsje hier een half uurtje in weken en spoel hem daarna goed uit onder de kraan. Laat het sponsje minimaal een dag drogen voor je hem weer gebruikt.
  6. Maak je make-uptools zoals je wimperkruller, puntenslijper en pincet schoon met een watje met een kleine beetje alcohol.
  7. Als alles weer droog is, berg je het weer netjes op.
Sfeerbeeld_ 3 goede redenen om je make-upsponsjes en tasje schoon te houden

Zo weet je zeker dat je de komende tijd weer voor een flawless look gaat!

close

Previous

Haarinspiratie: 5 simpele looks met haarclips
close

Next

Hoe word je snel bruin?