Kruidvat BLOG

Hoe een beeldschermbril kan helpen bij blauw licht

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 13/05/2019
RTRN-Beeldschermbril---Waarom-een-blauw-licht-beeldschermbril-een-goed-idee-is---header-blog

Is blauw licht echt schadelijk?

Er is tegenwoordig veel onnatuurlijk blauw licht, bijvoorbeeld van je led-tv, smartphone en laptop. Door de coronacrisis werk je nu misschien wel meer dan anders en heb je ’s avonds sneller de neiging om nog even de laptop aan te zetten en die laatste dingetjes voor je werk af te maken. Maar dat is niet goed voor je ogen en je slaap. Hier ontdek je hoe dat zit en wat kan helpen.

Onze tip: De Rtrn Beeldschermbril is speciaal ontworpen voor mensen die dagelijks veel tijd achter hun smartphone, tablet, computer en led/LCD-scherm doorbrengen. De bril is geschikt om te dragen tijdens het werk, thuis, om tv te kijken en zelfs tijdens het spelen van videogames. De bril heeft een speciaal filter voor blauw licht.

Hoe schadelijk is blauw licht?

Omdat blauw licht heel helder is, is het niet goed voor je ogen. Als je een lange werkdag achter je laptop hebt gehad merk je hierdoor dat je ogen droog en branderig worden. Je kan je minder goed concentreren en je voelt je vermoeid. Ook kun je hierdoor hoofdpijn krijgen. Dat komt allemaal door het blauwe licht.

Wat voor invloed heeft blauw licht op je slaap?

Blauw licht zit ook in daglicht en speelt een belangrijke rol bij je slaapritme. Het licht remt namelijk de productie van melatonine, ook wel het slaaphormoon genoemd. Je voelt je daarom overdag wakker en alert. Als het ’s avonds donker wordt maakt je lichaam weer meer melatonine aan en voel je je moe en slaperig.

Wie ’s avond te lang in blauw licht tuurt, heeft minder melatonine in zijn bloed. Dit zorgt ervoor dat je wakker blijft, terwijl het eigenlijk tijd is om te slapen. Hoe langer je kijkt en hoe korter de afstand naar de lichtbron, hoe groter het effect. Steeds meer onderzoeken tonen aan dat blauw licht op deze manier je biologische klok in de war brengt.

RTRN-Beeldschermbril---Waarom-een-blauw-licht-beeldschermbril-een-goed-idee-is---Rond-sfeerbeeld

De beste bescherming tegen blauw licht

Een speciale bril met een blauwlichtfilter kan je ogen beschermen tegen de invloed van blauw licht. Zo’n beeldschermbril, ook wel computerbril genoemd, heeft een dun laagje dat het blauwe licht neutraliseert. Het filter helpt ook om branderige, droge ogen en hoofdpijn te voorkomen.

Onze tip: de RTRN Blueblock Beeldschermbril

Op zoek naar een betaalbare en hippe blauwlichtbril? Bij Kruidvat hebben we nu de RTRN Blueblock Beeldschermbril. Deze bril blokkeert het blauwe licht van je tablet, smartphone, computer, laptop en televisie. Zo zorgt de bril ervoor dat je lichaamseigen melatonine-productie niet langer wordt geremd, met als gevolg een beter dag-nachtritme. Ook helpt de bril tegen vermoeide of ‘onrustig’ aanvoelende ogen.

De RTRN Blueblock Beeldschermbril heeft geen leessterkte en is ook geschikt voor kinderen. Je kunt kiezen uit twee moderne monturen.

Bestel jou RTRN Blueblock Beeldschermbril meteen hieronder:

close

Previous

Welk maandverband moet ik gebruiken?
close

Next

Welke Kruidvat Love Toy kies jij?