background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Gratis verzenden Promo Inspiratie Klantenservice Winkels
Taalkeuze
NL
Bekijk winkelmand
  • Kruidvat en Trekpleister bontvrij dankzij speelgoedmuis

Kruidvat  en  Trekpleister  bontvrij  dankzij  speelgoedmuis 

Kruidvat en Trekpleister bontvrij dankzij speelgoedmuis


Kruidvat en Trekpleister van A.S. Watson Health & Beauty Benelux sluiten zich aan bij de internationale Fur Free Retailer. Dit heeft Bont voor Dieren vandaag bekendgemaakt. Bont voor Dieren maakt onderdeel uit van het Fur Free Retailer programma. Kruidvat en Trekpleister hanteerden altijd al een zero tolerance beleid voor producten met bont, maar een ingekochte speelgoedmuis voor katten bleek toch gemaakt van konijnenbont…

De oplettende achterban van Bont voor Dieren wees hen afgelopen zomer op speelgoedmuizen bij Kruidvat, waarop zij contact opnamen met A.S. Watson. Gelukkig werd direct duidelijk dat er geen opzet in het spel was en de muizen werden dezelfde dag nog uit de schappen gehaald. Intern onderzoek wees snel uit dat het inderdaad bleek te gaan om konijnenbont.

​​​​​​​Moranni te Winkel, campagneleider Bont voor Dieren: “Er is direct aan de bel getrokken door Kruidvat om inkoopnormen aan te scherpen. Niets dan lof voor deze aanpak en we zijn blij dat de immense hoeveelheid dierenleed achter bont serieus wordt genomen. Dit is een sterk bontvrij statement van A.S. Watson en een goed voorbeeld voor andere ondernemers die nog wel bewust bont verkopen.”

​​​​​​​“Vooral konijnenbont zit in de kleinste hoekjes, zonder dat je het doorhebt. Het wordt gebruikt voor kattenspeeltjes, haarbandjes, pompons, sleutelhangers en ga zo maar door. Het is ook nog eens hartstikke goedkoop, want de dieren worden met miljoenen tegelijk gefokt onder erbarmelijke omstandigheden. Zo simpel is het dus om bont in huis te halen en dit gebeurt vaak onbewust,”
aldus Moranni.

​​​​​​​Freek van der Velde, inkoopdirecteur General Merchandise van A.S. Watson Health & Beauty Benelux: “Je associeert Kruidvat en Trekpleister niet meteen met bont omdat wij natuurlijk vooral producten verkopen zoals zelfzorgmedicijnen, luiers en shampoos. Maar wij verkopen ook allerlei andere verrassende cadeau- en gebruiksartikelen, die wekelijkse onze winkels in- en uitstromen.”

​​​​​​​
Wij zijn blij dat Bont voor Dieren ons benaderde nadat zij een kattenspeeltje met konijnenbont aantroffen. Dat kan natuurlijk niet en dat willen wij ook niet. Wij hebben toen meteen actie ondernomen om dit in de toekomst te voorkomen. Onze maatschappelijke rol als winkelketen gaat niet alleen over zaken als energiereductie en het terugdringen van plastic. Het gaat ook om onderwerpen zoals dierenwelzijn en met onze aansluiting bij Fur Free Retailer maken wij daar een oprecht statement mee”, besluit Freek.

​​​​​​​Bont voor Dieren zet zich in Nederland en in het buitenland in voor bontvrije merken, fokverboden en geeft landelijk voorlichting over de bontindustrie. Kruidvat en Trekpleister staan nu ook op de Nederlandse Bontvrijlijst van Bont voor Dieren. Hier kan zorgeloos bontvrij worden gewinkeld.

Wat een speelgoedmuisje allemaal niet teweeg brengt…

WELKOM OP KRUIDVAT.BE

Wanneer u verder wilt in het Nederlands, kies dan voor

BIENVENUE SUR KRUIDVAT.BE

Si vous souhaitez continuer en français, choisissez