background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Gratis verzenden Promo Inspiratie Klantenservice Winkels
Taalkeuze
NL
Bekijk winkelmand
  • Kruidvat opent 289e winkel in Charleroi

Kruidvat  opent  289e  winkel  in  Charleroi 

29 juli 2022
 

Kruidvat opent 289e winkel in Charleroi

 

Groeipijlen van de drogisterijketen vooral gericht op Wallonië en Brussel29 juli 2022 – Vandaag opent Kruidvat haar derde vestiging in Charleroi, de zestiende al in Henegouwen. In België staat de teller hiermee op 289 en in Wallonië op 56. Brussel telt voorlopig veertien vestigingen. Kruidvat is sterk gegroeid de laatste jaren, van 184 naar 289 winkels in tien jaar, en wil deze groei verderzetten. Vooral in Wallonië en Brussel is er nog veel potentieel voor nieuwe vestigingen, maar ook Vlaanderen laat de drogisterijketen niet links liggen. Zo opende Kruidvat onlangs een nieuw distributiecentrum nabij Breda waarmee inmiddels alle Belgische winkels worden bediend. Het filiaal in Charleroi telt vier vaste medewerkers en één stagiair die waar nodig versterking krijgen van jobstudenten en personen met een leercontract. Naar Kruidvat-normen is het een grote winkel.


Nieuw winkelconcept
Het filiaal in Charleroi heeft een totale oppervlakte van ongeveer 500 m² waarvan 300 m² telt als winkeloppervlakte. De winkel is ingericht volgens het nieuwe winkelconcept van Kruidvat waarbij het winkelcomfort van de klanten centraal staat. Het is een ruime winkel met brede gangen en de grote ramen laten veel natuurlijk licht binnen. Binnen is de winkel voorzien van heldere LED-verlichting. De hippe kleuren, thema’s en zelfscankassa’s verhogen het winkelgemak en zorgen voor een moderne en frisse toets.


Openingsuren en locatie
“De sterkte van dit filiaal is de uitstekende locatie”, zegt Raphaël Bocquet, districtmanager bij Kruidvat. “De nieuwe winkel ligt binnen een retailpark op Chaussée Impériale 55A in Gilly, tussen de N29 en N90, waaraan een grote gratis parking verbonden is. De aanwezigheid van andere retailers maakt de locatie uitstekend om ook één van onze winkels te openen.” Kruidvat Charleroi is voorlopig open van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur. “De openingsuren staan nog niet vast. Ze zijn afhankelijk van andere retailers in het park”, besluit Bocquet. Kruidvat Zoersel ligt op de hoek van het nieuwe winkelpark Rodendijk, waaraan een hele grote parking verbonden is. Het adres, Rodendijk 18 aan de N14, is dicht bij de afrit van de E34 en A21 en de carpoolparking van Zoersel.


Groeipijlen gericht op Wallonië en Brussel
Op de weg naar 300 Belgische filialen, een mijlpaal die Kruidvat op het einde van dit jaar of begin volgend jaar zal bereiken, krijgen Wallonië en Brussel extra focus. Na de recente opening in het Waals-Brabantse Genappe, dikt deze derde winkel in Charleroi het lijstje verder aan. Hier blijft het niet bij, want eind oktober opent er ook een nieuwe vestiging in de Waalse industriestad, meer bepaald in het Centre commercial Ville2. De winkel in het centrum verdwijnt en verhuist naar deze nieuwe locatie.


Complexloos solliciteren
Ondanks de aanhoudende groei ondervindt Kruidvat weinig problemen om nieuw personeel te vinden voor de winkels. Dat is voor een groot stuk te danken aan de vereenvoudigde aanwervingsprocedure.
Voor een job als winkelbediende is het bijvoorbeeld niet nodig om een cv door te sturen. “Een openhartig gesprek geeft iedereen de kans om deel te worden van de Kruidvat-familie”, zegt Bert Verhoef, managing director van Kruidvat België. “We komen veel beter iemands eigenschappen en drijfveren te weten door in gesprek te gaan dan een velletje papier af te lezen. Iedereen is welkom bij ons en dat maakt dat onze winkels afspiegelingen zijn van de maatschappij. Inclusie is zoals het hoort volgens ons en we zijn daar terecht trots op.”


Openingsacties
De klanten kunnen genieten van maar liefst vier openingsacties. De eerste 100 klanten krijgen een goodiebag met een tiental producten en enkel op de openingsdag geldt een korting van 20 procent op alle huisproducten van Kruidvat. Tot twee weken na de opening kunnen klanten gratis vijf foto’s laten afdrukken en houders van een klantenkaart hebben recht op 50 procent korting op één huisartikel per aankoop.

DSF7521-1.jpeg
DSF7598-1.jpeg
DSF7640-1.jpeg

WELKOM OP KRUIDVAT.BE

Wanneer u verder wilt in het Nederlands, kies dan voor

BIENVENUE SUR KRUIDVAT.BE

Si vous souhaitez continuer en français, choisissez