Let op! Langere levertijden. Lees meer..
  • Waarom extra vitamines tijdens en na de zwangerschap?

Waarom extra vitamines tijdens en na de zwangerschap?

Zwangerschap.png
Een bijzondere en mooie tijd breekt aan voor jou als mama, maar ook een drukke periode. De vele veranderingen in een korte tijd kunnen een grote impact hebben op jouw lichaam en geest. Daarom zijn er verschillende vitamines die je kunnen ondersteunen zowel tijdens als na de zwangerschap. Ook zijn er verschillende vitamines voor baby & kind. 

Vitamines voor en tijdens je zwangerschap

Een gezonde voeding tijdens je zwangerschap is de basis, tijdens je zwangerschap kun je een verhoogde behoefte hebben aan vitamines en mineralen. Om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen, kun je extra vitamines en mineralen nemen die helpen een gezonde zwangerschap te ondersteunen.

Er is aangetoond dat extra foliumzuur tijdens de zwangerschap de kans op een baby met een open ruggetje verkleint. Daarnaast draagt foliumzuur bij tot weefselgroei van jouw kindje tijdens de zwangerschap, een normale werking van het immuunsysteem en de vermindering van vermoeidheid. Met vitamine D houd je jouw botten en die van je kindje gezond.

Vitaal zwanger

Kruidvat Vitaal zwanger tabletten bevatten onder andere de door de Hoge Gezondheidsraad aanbevolen dosering foliumzuur voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven. Foliumzuur draagt bij tot de groei van de foetus tijdens de zwangerschap.
 
Bestel nu

 

Foliumzuur

Kruidvat Foliumzuur tabletten zijn speciaal gemaakt voor vrouwen die in verwachting zijn of zwanger willen worden. Foliumzuur draagt bij tot de groei van de foetus tijdens de zwangerschap en tot de vermindering van vermoeidheid.
 
Bestel nu

 

Vitamines na je zwangerschap

Een bevalling en de kraamtijd zijn heel bijzonder, maar ook vermoeiend. Je lichaam heeft veel te verduren gehad en kan daarom wel wat extra vitamines gebruiken. Vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en ijzer zijn van belang om je energieniveau dagelijks op peil te houden. Ze kunnen ook helpen bij vermoeidheidsverschijnselen. Je kindje zal ook ’s nachts veel aandacht vragen. Het is dus belangrijk dat je tijdens de uurtjes die je kunt slapen ook een goede nachtrust hebt. Onderstaande producten kun je gebruiken na je zwangerschap.

Haarvitaal

Kruidvat Haarvitaal tabletten bevatten biotine en zink die bijdragen aan de normale haargroei en voor het behoud van glanzend haar zorgen. Verzorg je haar van binnenuit met Haarvitaal tabletten.

Huid, haar en nagels

Kruidvat Huid, Haar en Nagels Tabletten bevatten vitamines, mineralen en kruidenextracten die huid, haar en nagels gezond helpen houden en een vitale uitstraling geven.

Bestel nu

 

Vitamine E

Kruidvat vitamine E draagt bij als antioxidant tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Op die manier helpt Vitamine E het lichaam bij de bescherming van gezonde lichaamscellen. 

Multi A-Z Compleet

Deze tabletten bevatten 24 belangrijke vitamines en mineralen die een waardevolle aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Dit vitaminecomplex bevat vitamine C dat goed is voor de weerstand en biotine draagt bij tot de instandhouding van een normale huid. Vitamine A en zink zijn goed voor het gezichtsvermogen en calcium en zink dragen bij tot instandhouding van sterke botten. De antioxidanten koper en mangaan beschermen gezonde cellen tegen oxidatieve schade.

IJzer

Kruidvat ijzer tabletten dragen bij tot een normaal zuurstoftransport in het lichaam en ondersteunen de aanmaak van rode bloedcellen. Daarnaast draagt ijzer bij tot de normale werking van het immuunsysteem en de vermindering van vermoeidheid. Het ijzer in deze tabletten wordt beter opgenomen als ze worden ingenomen met sinaasappelsap door de aanwezige vitamine C. Dit product is tevens geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Vitamines voor je baby

In het eerste levensjaar van jouw kleintje maakt hij of zij een enorme ontwikkeling door.

Borstvoeding 
Wanneer je jouw kindje borstvoeding geeft, heeft hij of zij extra vitamine D. Vitamine D is nodig voor een goede ontwikkeling van de botten van jouw kindje. Baby’s hebben niet genoeg aan de vitamine D die in de moedermelk zit. Vanaf een leeftijd van twee weken wordt het een vitamine D-supplement aangeraden.

Flesvoeding 
Kies je ervoor jouw kindje flesvoeding te geven? Ook dan is het belangrijk om extra vitamines te geven. Geef je kindje dagelijks 10 microgram vitamine D.

Vitamine D Druppels

Vitamine D druppels zijn nodig voor de normale groei en ontwikkeling van botten bij kinderen. Jonge kinderen in de groei hebben extra vitamine D nodig. De druppels vormen een goede aanvulling op de voeding.
 
Bestel nu

 

  

Vitamines voor kinderen vanaf 3 jaar

Ook na de eerste 3 levensjaren van je kindje is het belangrijk dat je kindje voldoende vitamines binnenkrijgt. Onderstaande producten kunnen daarbij helpen. De Multi A-Z kauwtabletten zijn een waardevolle aanvulling op de dagelijkse voeding. Deze tabletten zijn ideaal voor kinderen dankzij de smaak en omdat ze er op kunnen kauwen. De Omega 3 & 6 kind capsules bevatten belangrijke onverzadigde vetzuren voor kinderen die hun lichaam zelf niet aanmaakt maar die via de dagelijkse voeding moeten worden opgenomen.

Multi A-Z voor kinderen kauwtabletten

De Multi A-Z kauwtabletten voor kinderen vanaf 3 jaar in de smaken sinaasappel en framboos zonder zoetstof en voor kinderen vanaf 4 jaar in de smaken banaan en framboos met zoetstof. De kauwtabletten bevatten belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine D en calcium die nodig zijn voor de normale groei en ontwikkeling van botten bij kinderen. Daarnaast zijn ijzer en zink goed voor de weerstand. De tabletten zijn een goede aanvulling op de dagelijkse voeding en hebben een lekkere smaak. Bovendien zijn kauwtabletten ideaal voor kinderen, omdat zij kauwen vaak prettiger vinden dan slikken.

Bestel nu

 

Omega 3&6 Kind capsules

Kruidvat Omega 3 & 6 kind capsules bevatten belangrijke onverzadigde vetzuren voor kinderen die hun lichaam zelf niet aanmaakt maar die via de dagelijkse voeding moeten worden opgenomen. DHA is goed voor het gezichtsvermogen en is een belangrijke bouwsteen voor de hersenen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van minimaal 250 mg EPA en DHA (hart) of 250 mg DHA (gezichtsvermogen en hersenen). De toegevoegde vitamine E draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Bestel nu