Klik hier voor gratis verzending!
  • Verstandig zonnen

Verstandig zonnen

Verstandig zonnen doe je zo

Zodra de zon in ons land is, gaan we allemaal massaal naar buiten. Lekker naar het strand, sporten in de buitenlucht of tuinieren. Genieten van de zon kan, maar doe dat wel verantwoord. Wil je weten hoe? Dankzij onze samenwerking met Stichting tegen Kanker hebben wij 6 tips voor verstandig zonnen!

De juiste factor

Neem een zonnebescherming met de beschermingsfactor die geschikt is voor jouw huidtype. Wil je weten welke zonnebescherming bij jouw huidtype past? Lees dan alles over verschillende huidtypes.

Een borrelglaasje zonnebescherming

De juiste hoeveelheid zonnebescherming om je hele lichaam en gezicht mee in te smeren staat gelijk aan een borrelglaasje van ongeveer 30ml. Handig om deze hoeveelheid aan te houden.

Herhalen, herhalen, herhalen

Het is belangrijk dat je je elke 2 uur insmeert. Heb je veel gezweet of gezwommen en je daarna afgedroogd? Smeer je dan nog vaker in. Zo voorkom je dat de werking van je zonnebeschermingsproduct vermindert.

Break

Tussen 12:00 en 15:00 uur is de zon op zijn sterkst. Ga tussen deze tijden dus niet uitgebreid zonnen. Een kleine wandeling van 15 tot 30 min is juist wel gezond! Zo maak je voldoende vitaminen D aan.

Een petje of hoed

Ook je hoofdhuid kan verbranden. Draag daarom een petje of hoed tijdens het zonnen. Heb je geen petje of hoed? Smeer dan je scheiding en kruin in met zonnebescherming. Vergeet ook je oren en nek niet in te smeren.

Heerlijk verkoeling

Na een dagje zon is verkoeling erg belangrijk. Smeer je huid daarom na het zonnen in met een aftersun. Kruidvat Solait heeft een breed assortiment met aftersun producten. Bekijk ze allemaal.