Klik hier voor gratis verzending!
  • Rode Kruis

Rode Kruis

CRM_KVBE_Goededoelen_Header_1097x208_RodeKruis_VLA.png

Wissel nu jouw spaarpunten in en steun Rode Kruis-Vlaanderen!

 
Je kent hen van de hulpposten op evenementen, of van de bloedinzameling in heel Vlaanderen. Maar wist je dat Rode Kruis-Vlaanderen ook gratis eerstehulpopleidingen geeft aan iedereen die zo’n opleiding wil volgen? Of dat de organisatie psychosociale hulp biedt bij rampen? En ken je hun projecten om eenzaamheid bij ouderen te bestrijden al?
Bijstand verlenen bij rampen
Mensen die getroffen zijn door een schokkende gebeurtenis (bijvoorbeeld bij een brand in een appartementsgebouw, een ongeval op jeugdkamp ...) hebben nood aan psychosociale opvang. DSI of Dringende Sociale Interventie zorgt daarvoor. Rode Kruis-Vlaanderen vangt niet alleen de getroffenen op, maar zorgt ook voor informatie aan hun vrienden of familie en bij de identificatie van overleden slachtoffers zorgen ze voor ondersteuning. Ze bieden aangepaste begeleiding aan de familieleden.
 
Eenzaamheid bestrijden
Daarnaast zetten de vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen zich ook in om eenzaamheid bij ouderen te bestrijden. Dat doen ze met Zorgbib: bewoners van een woonzorgcentrum krijgen een bezoekje én kunnen daarbij een boek, een DVD of een gezelschapsspel bestellen. Tijdens het bezoek staan een babbel en deugddoend gezelschap centraal. 
 
Al deze projecten kunnen jouw duwtje in de rug gebruiken. Doneer je spaarpunten of help ons op een andere manier helpen – er zijn zoveel mogelijkheden! Check onze activiteiten op www.rodekruis.be

Je wordt nu doorgestuurd naar de website van Rode Kruis-Vlaanderen. Rode Kruis-Vlaanderen is verantwoordelijk voor de bescherming & privacy van de door jou verschafte informatie. Wij raden je aan om de privacy policy van Rode Kruis-Vlaanderen te lezen voordat je (persoons)gegevens verstrekt.