background image
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de Play Store
en download onze App.
Bekijk
Smart Banner Icon
Kruidvat app
Kruidvat Retail BV
Ga nu naar de App Store
en download onze App.
Bekijk
Beauty Verzorging Baby & Kind Gezond & Intiem Foto Huis & Schoonmaak Fashion Steeds Verrassend Elektronica & Media Speelgoed Kruidvat merk Gratis verzenden Promo Inspiratie Klantenservice Winkels
Taalkeuze
NL
Bekijk winkelmand

Neusspray

Er zijn verschillende typen neusspray die verlichting kunnen geven bij uiteenlopende klachten, zoals neusverkoudheid en allergie. Het is belangrijk dat je voor jouw klachten een goede keuze maakt, lees daarom goed de informatie onderaan de pagina.

Filter

Acties

Merken

Prijs

Beoordeling

Assortiment

Maat en inhoud

Type

9 product(en) gevonden

Producten per pagina20

Sorteer op: Hoogste beoordeling
9 product(en) gevonden
9 product(en) gevonden

Producten per pagina20

Sorteer op: Hoogste beoordeling
9 product(en) gevonden


De oorzaak van een verstopte neus


We hebben allemaal weleens last van een verstopte neus. Dit wordt meestal veroorzaakt door het rhinovirus, bijvoorbeeld bij een verkoudheid, waardoor het neusslijmvlies ontstoken raakt. Dat kan behoorlijk vervelend zijn, vooral als je probeert te gaan slapen. Gelukkig kan een neusspray verlichting geven.


Neusspray met zoutoplossing


Neussprays met zoutoplossing kun je gebruiken wanneer je moeite hebt met ademen door vastzittend slijm in je neusholte. Dit is een veel voorkomende klacht bij een verstopte neus. Zout (natriumchloride) verdunt het slijm en reinigt de neusholtes, waardoor het slijm makkelijker gaat doorstromen en je vrijer kunt ademen. Bij Kruidvat vind je twee soorten neussprays met zoutoplossing: Zoutoplossing 0,9% of fysiologische zoutoplossing bevat milde ingrediënten die helpen om vrijer te kunnen ademen. Het reinigt je neusholten waardoor je vrijer kunt ademen. Het is geschikt voor alle leeftijden en je kunt een variant op basis van fysiologisch zout voor langere tijd gebruiken.** Zoutoplossing 2,2% of hypertone zoutoplossing bevatten onder andere een hoger percentage aan minerale zouten* die helpen om vrijer te kunnen ademen. Behalve het verdunnen van slijm, helpt het ook om het slijm gemakkelijker af te voeren. Neussprays met zoutoplossing tasten de beschermende functie van het neusslijmvlies niet aan. Je kunt het daarom voor een langere periode gebruiken. Alle neussprays met zoutoplossing vind je op deze pagina.

*Deze variant neusspray is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.
**Maximaal 30 dagen achtereenvolgens gebruiken. Zodra de klachten terugkomen, kan de behandeling worden herhaald. Neem bij twijfel contact op met je huisarts.


Neusspray bij allergieklachten


Bij een allergische reactie reageert je neusslijmvlies op de aanwezigheid van bijvoorbeeld huisstofmijt, katten of pollen (hooikoorts). Je ogen gaan jeuken en je neus gaat dichtzitten waardoor ademhalen wat lastiger wordt. Wanneer je seizoensgebonden last hebt van deze klachten heeft Kruidvat medische hulpmiddelen die verlichting bieden bij hooikoorts* (antihistaminica).Bekijk welke producten jou kunnen helpen bij deze allergieklachten.

*Let op; mogelijk is niet ieder medisch hulpmiddel geschikt voor jou, lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing.

 

Neusspray verslaving


Neusspray met xylometazoline is effectief tegen een verstopte neus, maar als je het langer dan zeven dagen gebruikt kun je het neusslijmvlies beschadigen. Hierdoor zwelt het neusslijmvlies opnieuw op, waardoor je weer een verstopt gevoel krijgt. De verleiding om direct nog een keer te sprayen brengt je in een vicieuze cirkel, met kans op blijvende beschadiging. Dit wordt het rebound-effect genoemd, in de volksmond betere bekend als een neussprayverslaving.

Heb je moeite om van je neussprayverslaving af te komen of worden de klachten niet beter? Raadpleeg dan je huisarts.

 

Neusspray voor kinderen


Niezen, hoesten en keelpijn zijn symptomen van verkoudheid bij kinderen. Snot dat binnendoor naar de keel loopt irriteert ook daar het slijmvlies. Je kunt deze symptomen op dezelfde wijze als bij volwassenen behandelen, alhoewel 1e keus bij kinderen altijd een neusspray op basis van zoutoplossing het advies is. Houd de flesjes van iedereen in huis gescheiden om besmetting te voorkomen. Wil je weten welke neussprayproducten voor kinderen geschikt zijn, bekijk dan deze lijst.
 

Tips voor gebruik neusspray

 
  1. Het is beter om altijd je eigen flesje te gebruiken. Je wilt niet het risico lopen dat je door de bacteriën van een ander besmet raakt. Is het een noodgeval en kun je niet anders dan de spuit van een ander gebruiken? Maak de verstuiver dan zowel voor als na gebruik goed schoon met alcohol.
  2. Slijm in je neus blokkeert ook de doorgang van neusspray die je wilt inspuiten. Snuit daarom eerst zo goed mogelijk je neus voordat je de neusspray gebruikt. Als dat niet lukt maak je je neus met een tissue zo goed mogelijk schoon.
  3. Sluit de mond, houd het andere neusgat met een vinger dicht en adem rustig in terwijl je de verstuiver leegspuit. Spuit altijd in beide neusgaten, ook als je op dat moment aan één kant geen last hebt.
  4. Houd je hoofd rechtop tijdens het inspuiten. Kantel je hoofd na het inspuiten naar achteren en inhaleer een paar keer door de neus. Op deze manier verspreidt de vloeistof zich zo goed mogelijk door je holtes.
Laatste update: 10 mei 2022
Onze Expert: Josine Hageman

Disclaimer (geneesmiddelen & medisch hulpmiddel): 

 
Wil je een medisch hulpmiddel aanschaffen? Doe dat dan alleen als je goed geïnformeerd bent. Deze informatie op Kruidvat.be vervangt geen individueel advies van specialisten als huisartsen, drogisten of een apotheker. Wij verwijzen je naar de gebruiksaanwijzing van het product voor de volledige informatie. Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog vragen? Bel dan onze klantenservice en vraag naar één van onze gediplomeerde (assistent-)drogisten op telefoonnummer 038083124 (tegen lokaal tarief) Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag en feestdagen van 9.00 tot 18.00. Livechat is van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 19.30 beschikbaar. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van geneesmiddelen wanneer je vragen nog onbeantwoord zijn.

WELKOM OP KRUIDVAT.BE

Wanneer u verder wilt in het Nederlands, kies dan voor

BIENVENUE SUR KRUIDVAT.BE

Si vous souhaitez continuer en français, choisissez