Let op! Langere levertijden. Lees meer..
  • Ben ik zwanger?

Ben ik zwanger?

2 Gevoeldig
Onder invloed van bovengenoemde twee hormonen kun je onder andere pijnlijke en gevoelige borsten krijgen. Je borsten zullen daarnaast in omvang toenemen. Je tepels kunnen donkerder van kleur worden als je zwanger bent. Ook kan het zijn dat er meer bobbeltjes op je tepels ontstaan

3 Misselijkheid
Misselijkheid wordt ook wel hét zwangerschapskwaaltje genoemd, omdat dit zo vaak voor komt. Het begint rond de verwachte menstruatie, soms al een paar dagen eerder. Je voelt je vooral misselijk in de vroege ochtend, maar dit kan gedurende de dag in golven terugkeren.

4 Krampen in je onderbui
Ben je zwanger dan kun je in de eerste 8 tot 10 dagen na je ovulatie (eisprong) wat krampen hebben en bloed verliezen. Dit is de innesteling van de embryo in de baarmoeder. Let op! Het gaat om een heel klein beetje bloed, dat meestal roze van kleur is.

5 Obstipatie
Een veel voorkomende zwangerschapskwaal is een verhoogde productie van progesteron. Hierdoor gaan je darmen trager werken. Er kan meer vocht aan het voedsel onttrokken worden en je krijgt drogere en hardere ontlasting. Dit leidt tot obstipatie (verstopping).

6 Moe, moe, moe
Extreme vermoeidheid kan - in combinatie met bovenstaande symptomen - duiden op een zwangerschap. Je lichaam is continu bezig met de zwangerschap, dus het is logisch dat je daardoor sneller moe bent en meer slaap nodig hebt.

7 zwangerschapstest
Je hebt pas echt zekerheid als je een zwangerschapstest hebt gedaan. Dit kan op de eerste dag van je verwachte menstruatie. Zo'n test meet of je het zwangerschapshormoon HCG in je urine hebt en geeft voor 99 procent zekerheid.