Kruidvat BLOG

Je uitgroei bijwerken: zo doe je dat!

Header - uitgroei

Tips en tricks voor het verven van je uitgroei

Help, je hebt uitgroei! Een maand nadat je je haar hebt geverfd zie je bij je scheiding je echte haarkleur alweer tevoorschijn komen. Gelukkig kun je hier heel eenvoudig wat aan doen met onze tips en tricks, zonder dat je hiervoor weer terug naar de kapper hoeft. Ontdek snel hoe je je uitgroei zelf bijwerkt.

Is uitgroei te voorkomen?

Helaas is er geen manier om uitgroei van geverfd haar te voorkomen. Omdat je haar elke maand ongeveer een centimeter groeit, komt er elke maand vanaf je hoofdhuid een centimeter met je natuurlijke haarkleur bij. Als je highlights hebt, dan kan dat een heel natuurlijk effect geven. Maar als je bijvoorbeeld je grijze haar hebt gekleurd of van blondine naar brunette bent gegaan, ben je minder blij met je uitgroei.

Je uitgroei verven

Gelukkig kun je heel makkelijk je geverfde haar bijkleuren. Een permanente oplossing is je haar helemaal opnieuw verven of alleen de uitgroei verven. Denk er hierbij wel om dat je je haar niet te vaak mag verven. Je haar beschadigt hierdoor snel en de kleur kan anders uit gaan pakken. De regel hiervoor is: werk drie keer de uitgroei bij en kleur daarna weer je hele haar.

Hoe verf je je uitgroei?

Om je uitgroei te kleuren, heb je niet alle haarverf uit het pakje nodig. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van de lengte van je uitgroei. Vaak kan je geopende haarverf een tijdje bewaren waardoor je de rest dus later kan gebruiken, bijvoorbeeld om nog een keer je uitgroei bij te werken. Hoe lang je je geopende pakje haarkleuring kan bewaren, vind je in de gebruiksaanwijzing.

Tip: wees nooit te zuinig. Maak liever iets te veel haarkleuring aan, dan te weinig. Anders dekt de kleur niet goed, zeker niet bij grijze uitgroei.

Sfeerafbeelding a
Sfeerafbeelding_

Als je de juiste hoeveelheid haarverf volgens de instructies op de verpakking hebt klaargemaakt, kan je aan de slag:
1. Verdeel het te verven haar in delen en zet het vast met haarclips.
2. Maak een pluk los en breng de verf op de uitgroei aan. Probeer de haarverf zo min mogelijk op de rest van je haar te laten komen.
3. Herhaal stap 2 tot je alle plukken gehad hebt.
4. Spoel de verf uit en was je haar.

Wil je ook de kleur van je lengtes opfrissen? Gebruik dan de rest van de haarkleuring en vermeng deze met 1/3 water. Twintig minuten nadat je de kleuring in je uitgroei hebt aangebracht, doe je dit mengsel op je haarlengtes. Spoel het vervolgens uit als de uitgroei lang genoeg in je haar heeft gezeten.

Nog makkelijker: gebruik een uitgroeispray

Wil je snel je uitgroei bijwerken? Kies dan voor een speciale uitgroeispray, bijvoorbeeld die van Kruidvat Colors to Cover. Deze uitgroeispray van kapperskwaliteit camoufleert je uitgroei of grijze haaraanzet. Met het handige opzetstukje breng je de spray eenvoudig aan. De spray droogt snel en blijft goed zitten. Na het wassen met shampoo gaat de kleur er weer uit.

De Kruidvat uitgroeispray is verkrijgbaar in vier kleuren: donkerblond, middenbruin, rood en donkerbruin. Alle vier de kleuren camoufleren tijdelijk je uitgroei en grijs haar bij de haaraanzet. Ideaal dus als je even de deur uit moet en er toch op je best uit wilt zien.

Kun je je uitgroei ook verbergen?

Heb je geen haarkleuring in huis en wil je de deur niet uit? Dan zijn ook manieren om je uitgroei te verbergen. Dit is ook ideaal als je bijvoorbeeld terug naar je eigen haarkleur wilt en je geverfde haar wilt laten uitgroeien. De beste manier is om geen scheiding in je haar te maken en je haar op te steken. Gebruik zo min mogelijk haarlak en gel om je look te fixeren. Zo valt je uitgroei minder op.

close

Previous

Beauty Masters aflevering 1 – De perfecte bas...
close

Next

Beauty Masters aflevering 2 – Daily essential...