Kruidvat BLOG

Je haar een flinke oppepper geven? Zo doe je dat!

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 06/04/2020
Header_

6 tips om je haar een boost te geven

Zijn je haren wat futloos en kunnen ze wel een boost gebruiken? Lees dan snel onze 6 tips!

Was je haar niet te vaak

Als je vet haar hebt, wordt het vaak zwaar en futloos. Het is dus belangrijk om je hoofdhuid goed schoon te houden. Maar zorg ervoor dat je je haar niet te vaak wast. Dan wordt het namelijk alleen maar sneller vet en droogt je hoofdhuid uit. Was je haar daarom niet vaker dan 1 à 2 keer per week. Let er ook op dat je je haar wast met lauwwarm water. Heet water kan het beschadigen.

Gebruik een goede shampoo

Was je haar met een shampoo die goed is voor jouw haartype. Kijk ook of de shampoo goed is voor je hoofdhuid. Shampoos met bijvoorbeeld veel parfum, geur- en kleurstoffen irriteren vaak.

Gebruik conditioner

Het is verstandig om na elke wasbeurt een conditioner te gebruiken. Je haar droogt snel uit en loopt regelmatig wat beschadigingen op. Met conditioner blijft je haar goed gehydrateerd. Ook breekt en beschadigt het minder snel. Het is dus eigenlijk een soort extra beschermlaagje. Let wel op dat je conditioner alleen in de punten smeert. Op die manier voorkom je vet en zwaar haar. Gebruik bijvoorbeeld Garnier loving blends honing goud conditioner.

Haarmaskers

Gebruik om de twee wasbeurten een haarmasker. Dat zorgt voor intensieve voeding van je haar. De meeste maskers helpen dof, beschadigd of droog haar te herstellen en het weer mooi te laten glanzen. Probeer bijvoorbeeld het Andrélon oil en care haarmasker. Dit masker laat je haar extra shinen.

Zo min mogelijk blootstellen aan hitte

Heb je je haar gewassen en wil je het drogen? Doe dit dan door het met een handdoek droog te deppen. Als je een föhn gebruikt, stel je je haar namelijk bloot aan hitte en dat beschadigt je haar. ‘Wil je je haar toch droogföhnen? Bescherm het dan goed met een speciale spray.,

Sfeerbeeld

Borstelen

Het is belangrijk om je haar regelmatig te borstelen. Maar doe dit alleen als je haar helemaal droog is. Je beschadigt het dan zo min mogelijk. Probeer elke dag je haren te borstelen. Dat zorgt niet alleen voor een mooi glanzend effect, maar het maakt je haar ook extra schoon. Let er wel op dat je het niet te vaak doet. Zo voorkom je beschadigingen aan je haar en hoofdhuid.

Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment haarverzorging? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Met deze 3 stappen ga je voor de perfecte thu...
close

Next

Je wenkbrauwen verven: welke kleur kies je?