Kruidvat BLOG

Zo verzorg je je krullen (krultype 4)

Article_header_202122PV03_CH_04

Heb je krullend haar? Volgens de Curly Girl Methode is het dan belangrijk om te weten welk type krul je hebt. Alleen zo kun je je krullen de beste verzorging geven. Valerie heeft krultype 4. Dit is een strak opgerolde krul met een fijne textuur. Krullenspecialist en krullenkapster Nenemba laat in deze video zien hoe je krultype 4 het beste verzorgt en stylet.

Tip: voordat je begin met het stylen en verzorgen van je haar is het belangrijk dat je weet in welke staat je krullen zijn. Dat bepaalt namelijk welke producten je gebruikt.

Zo verzorg je krultype 4 stap voor stap:

1. Was je haar met een co-wash. Deze droogt je krul niet uit. Masseer de co-wash in op je hele hoofdhuid. Breng de conditioner in je hele haar aan en spoel licht uit. Kam je haren alleen als er conditioner in zit.

2. Breng vervolgens een haarmasker aan en laat dit vijf minuten intrekken. Hebben je krullen extra verzorging nodig? Bedek je haar dan met folie of een hydrofieldoek en laat het masker twintig minuten intrekken.

3. Als je begint met het stylen van je haar is het belangrijk dat het soaking wet is.

4. Breng aan beide kanten van je haar een dotje Curl Activator Cream aan en verdeel dit goed door je krullen. Maak hierbij kammende bewegingen met je vingers. Neem ook de puntjes goed mee.

5. Door een stylingproduct op je haaraanzet aan te brengen, voorkom je dat je haar gaat pluizen. Breng daarom aan beide kanten een pompje crème aan. Verdeel de crème over je handen en ‘knijp’ het in je haar. Dit noem je ook wel scrunchen.

6. Define je haar met een grove kam. Wikkel een pluk om je vingers voor een extra defined resultaat.

7. Droog je haar met een föhn en gebruik hierbij een diffuser. Begin bij je hoofdhuid en werk vanuit hier naar de lengtes toe. Je kunt je krullen ook aan de lucht laten drogen.

8. Oogt je haar hard? Dan heb je cast. Kneed een olie in je krullen om ze zachter te maken.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Zo verzorg je je krullen (krultype 3)
close

Next

Zo verzorg je de krullen van je kindje (krult...