Kruidvat BLOG

7 manieren om beter voor jezelf te zorgen

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 22/04/2020
Header_7 manieren om beter voor jezelf te zorgen

Hoe zorg je goed voor jezelf?

Burn-out, overspannen, stress, je hoort het om je heen steeds vaker. Alles in de wereld lijkt steeds sneller en hectischer te gaan. En dan is de kans groot dat je soms even vergeet om goed voor jezelf te zorgen. Omdat dat wel enorm belangrijk is, hebben wij hier 7 tips voor je verzameld waarmee je goed voor jezelf zorgt. Soms is daar maar iets kleins voor nodig namelijk.

Tip 1: Ga af en toe even ‘uit’

Kan jij ook niet zonder je telefoon? Het is je verbinding met het nieuws in de wereld, je vrienden, je familie en je collega’s. Maar het kan je ook onrust geven. Je hebt hierdoor het idee dat je de hele dag ‘aan’ staat. Leg je telefoon daarom af en toe even weg, al is het maar een half uurtje. Ze kunnen je echt wel even missen.

Extra tip: plan dit momentje bijvoorbeeld als je gaat koken en concentreer je volledig op je maaltijd. Zo zet je én wat lekkers op tafel én zorg je voor jezelf. Win-win, toch?

Tip 2: Geniet van de kleine dingen in het leven

Het is misschien een cliché, maar het is echt belangrijk om ook kleine momentjes volop te waarderen. Hoor je vogeltjes fluiten tijdens je dagelijkse lunchwandeling? Voel je de lentezon na een koude winter? Sta dan even stil bij het moment. Een paar seconden doet je al ontspannen.

Sfeerbeeld-7 manieren om beter voor jezelf te zorgen

Tip 3: Ruim op

Een opgeruimd huis geeft rust in je hoofd. Berg rondslingerende spullen op, stof de kastjes en tafels af en schud de kussens op.

Tip 4: Geef je grenzen aan

Je wilt het waarschijnlijk niet toegeven, maar soms kan het je best even te veel zijn. Geef daarom op tijd je grenzen aan en vraag waar nodig om hulp. Heb je echt even een extra dagje vrij nodig om in huis op te ruimen of vind je de werkdruk te hoog? Geef dit aan. Het zal je rust geven.

Tip 5: Maak je eigen ochtend- en avondroutine

Rust en regelmaat zijn niet voor niets erg belangrijk. Om ‘s morgens rustig op te kunnen staan en ‘s avonds goed te kunnen slapen, is het fijn om elke ochtend en avond een standaard routine te hebben. Ga bijvoorbeeld elke ochtend eerst even de hond uitlaten, daarna ontbijten en maak je dan klaar om naar je werk te gaan. ‘s Avonds maak je je gezicht goed schoon, leg je je kleren klaar voor de volgende dag en lees je daarna nog even een goed boek.

Tip 6: Geef de mensen die belangrijk voor je zijn voldoende aandacht

Vind je dat je je partner te weinig aandacht geeft of dat je je beste vriendin te weinig ziet? Breng hier dan verandering in. Investeer in de relaties die echt belangrijk voor je zijn. Wat je hierbij kan helpen is om je social media eens op te ruimen. Ben jij al die negatieve reacties van een oud-klasgenootje op Facebook zat? Stel je Facebook dan zo in dat je haar reacties niet meer ziet. Zo hoef je je er ook niet meer aan te storen en heb je meer tijd om te reageren op posts van de mensen die echt belangrijk zijn.

Tip 7: Aai je hond of kat

Dieren geven je vaak meer rust dan je denkt. En je hond of kat vindt die extra affectie vast niet erg. Heb je zelf geen huisdier? Vraag dan of je de hond van de buren een keer in de week uit mag laten. De frisse lucht en het gezelschap zullen je goed doen.

Ben jij benieuwd naar ons hele zelfzorg assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Een haarmasker gebruiken? Ontdek hier wat het...
close

Next

Je huid reinigen met rozenwater? Dit zijn de ...