Kruidvat BLOG

Zo gebruik je ontharingscrème in 6 stappen

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 11/05/2020
Header_ Zo gebruik je ontharingscrème in 6 stappen

In 6 stappen een gladde huid

Je wilt je benen ontharen, maar hebt geen zin in het gedoe van een scheermes. Dan is ontharingscrème een snelle en makkelijke manier om van je ongewenste haar af te komen. Maar hoe gebruik je ontharingscrème? Dat is simpel. Ontdek hier hoe je stap voor stap deze crème gebruikt.

Stap 1. Maak je huid droog

Zorg er als eerste voor dat je huid droog is. De meeste ontharingscrèmes breng je namelijk aan op een droge, ongewassen huid. Maar ga hier niet blind vanuit, want elke crème werkt anders. Sommige breng je juist aan op een natte huid. Lees dus altijd goed de verpakking en volg de aanwijzingen die hierop staan.

Stap 2. Smeer je huid in

Smeer de crème in op de plek waar je haartjes wilt verwijderen. De meeste ontharingscrèmes zijn geschikt voor je benen, armen, oksels en bikinilijn. Er zijn ook speciale crèmes voor een bepaalde plek, zoals de Kruidvat Bikini Ontharingscrème voor de Normale en Gevoelige Huid.

Zorg dat de crème niet op gevoelige plekken komt, zoals je vagina of penis, moedervlekken, littekens en spataderen. Vermijd ook geïrriteerde en beschadigde huid, zoals puistjes. Is je huid verbrand door de zon? Breng op die plekken dan ook geen ontharingscrème aan.

Stap 3. Verdeel de crème gelijkmatig

Zorg dat je de crème gelijkmatig verdeelt over je huid. Dan krijg je het beste resultaat. Alle haartjes moeten goed bedekt zijn. Bij sommige ontharingscrèmes doe je dat met een spatel, bij andere met een sponsje.

Sfeerbeeld_Zo gebruik je ontharingscrème in 6 stappen

Stap 4. Laat de ontharingscrème inwerken

Na het aanbrengen laat je de crème even inwerken. Meestal is dat tussen de 3 en 10 minuten. Zo is de inwerktijd bij de Kruidvat Ontharingscrème voor de Normale huid 3 tot maximaal 6 minuten. Bij onze Ontharingscrème voor de Gevoelige Huid is dat 8 tot maximaal 12 minuten. Check dus altijd de verpakking voor de precieze tijd. Laat het product nooit langer zitten dan op de verpakking staat. Dan kan je huid namelijk verbranden.

Stap 5. Test of de haartjes loslaten

Kijk na 3 tot 5 minuten of er al haartjes loslaten. Zo ja, dan kun je de crème verwijderen. Zo niet, dan laat je het middel nog iets langer zitten. Test na 1 of 2 minuten nog een keer of de haartjes loslaten.

Stap 6. Verwijder de crème

Als laatste verwijder je de ontharingscrème. Sommige kun je onder de douche afspoelen, zoals onze In Shower Ontharingscrème. Andere verwijder je met een spatel of vochtige, warme handdoek. Beweeg daarmee tegen de haargroeirichting in. Spoel je huid daarna met koud water schoon, zonder zeep. Het is normaal als je huid een beetje jeukt of rood is. Daarom is het fijn om de onthaarde plekken na het ontharen nog even in te smeren met een vochtinbrengende crème, zoals een bodylotion.

Lees altijd goed de verpakking

De stappen hierboven gelden voor de meeste ontharingscrèmes. Maar er zijn ook producten met een andere handleiding. Daarom raden we je aan om de instructies van jouw crème altijd goed te lezen. Zo weet je zeker dat de ontharingscrème goed werkt. Dan kun je er daarna weer een tijdje tegenaan met een gladde huid!

Ben jij benieuwd naar ons hele ontharing assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

Zelf waxen is supereasy met dit handige stapp...
close

Next

5 tips voor het verzorgen van blond haar