Kruidvat BLOG

Zelf waxen is supereasy met dit handige stappenplan

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 07/05/2020
Header_ Zelf waxen is supereasy met dit handige stappenplan

Ontharen in een handomdraai!

Voordat je begint, wil je waarschijnlijk graag weten waarom je moet harsen en niet gewoon scheren. Dat is simpel. Waxen is beter voor je huid. Als je met je scheermesje over je huid gaat, beschadig je de bovenste huidlaag. Wax hecht zich alleen aan de haartjes en niet aan je huid. Hierdoor blijft ze heerlijk zacht. Ook heb je na het waxen minder last van ingegroeide haartjes én, en dat is misschien wel het grootste pluspunt, de haartjes blijven langer weg. Je trekt ze er namelijk met wortel en al uit. Na het waxen groeien haartjes minder snel terug en de haartjes die terugkomen zijn zachter.

De voor- en nadelen van waxen

Voordat je begint, wil je waarschijnlijk graag weten waarom je moet harsen en niet gewoon scheren. Nou, dat is simpel. Waxen is beter voor je huid. Als je met je scheermesje over je huid gaat, beschadig je de bovenste huidlaag. Wax hecht zich alleen aan de haartjes en niet aan je huid. Hierdoor blijft ze heerlijk zacht. Ook heb je na het waxen minder last van ingegroeide haartjes én, en dat is misschien wel het grootste pluspunt, de haartjes blijven langer weg. Je trekt ze er namelijk met wortel en al uit. Na het waxen groeien haartjes minder snel terug en de haartjes die terugkomen zijn zachter.

Klinkt goed toch? Helaas is er ook één groot nadeel van waxen. Het is wat pijnlijker dan scheren. Als je de waxstrip van je huid trekt is dit even een paar seconden pijnlijk. Maar dit is echt maar even, dat vervelende gevoel trekt gelukkig snel weg. Je huid kleurt daarna wat rood, maar ook dat is weer snel over en dan geniet je van een zijdezachte, haarvrije huid.

Vind je waxen bij een schoonheidssalon duur? Geen probleem, je kunt dit ook heel makkelijk zelf doen. Je kunt zelf wax of hars maken, maar dit is ook gewoon te koop. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Gebruik dan handige waxstrips. Dit zijn strips waar de wax al op zit.

Waxen in drie simpele stappen

Overtuigd? Ontdek dan hier hoe makkelijk ontharen met wax of hars is, bijvoorbeeld voor het ontharen van je benen, armen, oksels of bikinilijn. Het ontharen is simpelweg onder te verdelen in drie stappen: de voorbereiding, het waxen en de verzorging van je huid na het ontharen.

1 – Voorbereiden

Voordat je gaat waxen, is het belangrijk dat je haartjes de juiste lengte hebben. Deze ontharingsmethode werkt namelijk alleen bij haartjes die lang genoeg zijn. Anders zijn ze te kort om uit je huid getrokken te kunnen worden. De ideale lengte is 0,5 tot 1,5 centimeter. Zijn je haren langer dan 1,5 centimeter. Knip ze dan eerst met een schaartje wat korter.

Op de dag voordat je wilt gaan harsen, verwen je je huid met een peeling of scrub. De haartjes gaan dan rechtop staan waardoor ze makkelijker te harsen zijn. Op de dag dat je gaat waxen, is het belangrijk dat je je huid eerst goed reinigt.

2 – Waxen

Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Gebruik je kant-en-klare koude harsstrips? Lees dan goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng de strip op de te ontharen plek aan en trek hem er daarna in één beweging af, tegen de richting van je haargroei in. Span je huid hierbij aan zodat de strip de haartjes er goed uit kan trekken.

Sfeerbeeld_ Zelf waxen is supereasy met dit handige stappenplan

Gebruik je wax die je nog moet verwarmen? Gebruik dan hiervoor een speciale harsverwarmer volgens de instructies en warm de hars op tot de gewenste temperatuur. Smeer de wax met een spateltje dun op je huid en plak hier de speciale ontharingsstrip overheen. Trek deze er in één beweging af. Ook deze trek je eraf tegen de haargroeirichting terwijl je je huid aanspant.

Herhaal dit totdat je alles onthaard hebt dat je wilt ontharen.

Benen waxen

3 – Je huid verzorgen

Na het waxen is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt. Raak haar daarom de eerste 24 uur zo min mogelijk aan. Dit kan namelijk jeuk veroorzaken. Om ingegroeide haartjes te voorkomen is het belangrijk de eerste dagen niet te strakke kleding te dragen op de delen van je huid die geharst zijn. Is je huid door het harsen wat rood geworden? Koel haar dan met wat koud water.

Vermijd de eerste twee dagen na het waxen hitte. Ga daarom even niet in bad of naar de sauna. Als je de zon in gaat is het ook belangrijk om je huid goed in te smeren.

Ben jij benieuwd naar ons hele ontharen assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Gezichtshaar verwijderen, zo doe je dat heel ...
close

Next

Zo gebruik je ontharingscrème in 6 stappen