Kruidvat BLOG

Poets je tanden twee keer per dag met Signal!

header- signal

Maak tandenpoetsen leuk met Kleine Borstel Grote Borstel

De eenvoudigste manier om tandbederf te helpen voorkomen is door tweemaal per dag te poetsen. Door 's ochtends en 's avonds met een fluoride tandpasta te poetsen kan je de kans op tandbederf met 50% verminderen. Als we kinderen hier al op jonge leeftijd over voorlichten, helpen we ze om voor de rest van hun leven goede poetsgewoontes aan te houden.

Worstel jij ook iedere dag met het poetsen van melktanden?
Ongeacht of je kleine poetser al melktanden heeft of nog steeds op het eerste melktandje wacht, als iemand een borstel in zijn of haar mond stopt, kan dat onwennig en vreemd aanvoelen. Misschien vindt je peuter het in het begin ongemakkelijk en misschien zelfs een beetje eng.

Peuters kunnen moeilijk begrijpen waarom ze überhaupt moeten poetsen, dus het kan lastig zijn om ze te overtuigen om er een gewoonte van te maken. En als je hen de gevaren van gaatjes bij kinderen uitlegt, kan tandenpoetsen als een lastige karwei overkomen. Dus, wat kun je doen?

Maak poetsen leuk
We begrijpen beter dan wie ook hoe moeilijk het is om kinderen te leren hun gebit te verzorgen. Daarom hebben we ‘Kleine borstel, grote borstel’ ontwikkeld. Deze interactieve tandenpoetsassistent vertelt elke avond een nieuw verhaal voor het slapengaan, en samen met je kinderen ga je een unieke poetsuitdaging aan.

Onze Kleine Borstel Grote Borstel personages kunnen ook helpen om kinderen op een leuke manier aan te leren hoe ze hun tanden twee keer per dag moeten poetsen. Start nu het avontuur via onze Signal België pagina op Facebook of op Messenger.

Verzorging van melktanden bij peuters (3-6 jaar)
Tegen de tijd dat ze drie jaar worden, zullen bij de meeste kinderen alle 20 melktanden gegroeid zijn: 10 boven en 10 onder. Ze zouden ook in staat moeten zijn om zelf hun melktanden te poetsen, hoewel ze het misschien moeilijk vinden om gemotiveerd te blijven. Nu al hun melktanden zijn uitgekomen, is het belangrijker dan ooit om ze goed te verzorgen.

signal - sfeerbeeld

Kinderen leren over gaatjes in melktanden
Het is een goed idee om met je kinderen over gebitsverzorging te praten zodra je denkt dat ze oud genoeg zijn om het te begrijpen. Door hen al op jonge leeftijd voor te lichten over cariës bij kinderen, kunnen ze goede poetsgewoonten ontwikkelen en deze hun hele leven lang in stand houden.

Onze Signal kindertandpasta's en kindertandenborstels zijn voorzien van kleurrijke personages om de gebitsverzorging leuker te maken voor kinderen. Doe zowel ‘s morgens als ’s avonds mee met de personages van Kleine Borstel Grote Borstel zodat ze je inspiratie kunnen geven om verhaaltjes en avonturen te verzinnen over het poetsen van melktanden.

Ben jij benieuwd naar ons hele Signal Junior & Kids assortiment? Ga dan snel naar de webshop!

close

Previous

7 tips tegen een grauwe huid na je 50e
close

Next

Waarom is het goed om een nachtcrème te gebru...