Kruidvat BLOG

Dit zijn de 4 voordelen van een body bar

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 11/07/2022

Dit zijn de voordelen van een body bar

Het valt misschien niet zo snel op, maar elk jaar gebruik je tientallen flessen douchegel, -crème en -olie. Al dat plastic is natuurlijk niet goed voor het milieu. Maar daar is nu een mooi alternatief voor gekomen. Na de, nu al iets bekendere, shampoo bar is er nu ook de body bar! Dit leuke product heeft vele voordelen. Benieuwd waarom jij moet overstappen op de body bar? Ontdek het hier!

1: een body bar is milieuvriendelijk

Een body bar, of een shower bar, is op heel veel manieren beter voor het milieu. Zo is de body bar vrij van plastic. De verpakking is namelijk gemaakt van karton, wat makkelijk gerecycleerd kan worden. Daarbij is een douchebar compacter, waardoor er meer tegelijkertijd vervoerd kunnen worden. Dat betekent minder vrachtwagens en dus minder uitstoot.

2: een body bar is compact en gaat langer mee

Ze zien er klein uit, maar onderschat nooit de kracht van de kleintjes. Zo staat een blokje van 100 gram gelijk aan 600 milliliter douchegel. En dat is ook weer goed voor je portemonnee.

Bovendien zijn de bars perfect om mee te nemen op vakantie. Zeg maar dag tegen lekkende flessen en gedoe bij de douane over het aantal vloeibare milliliters dat je mee mag nemen. Door zijn vaste vorm en het kleine formaat is hij de ideale reisgenoot.

3: een body bar is eenvoudig en multifunctioneel te gebruiken

Omdat de body bar goed in de hand ligt, kan je jezelf er makkelijk mee wassen. Geglibber en onhandige vormen zijn verleden tijd. Je kan de body bar ook gebruiken voor andere delen van je lichaam. Gebruik hem bijvoorbeeld voor je gezicht of om je handen te wassen.

4: een body bar zorgt goed voor je huid

Misschien heb je het idee dat een body bar veel weg heeft van zeep, maar dat is niet waar. Een body bar is verrijkt met hydraterende en verzorgende ingrediënten die je huid een heerlijk zacht gevoel geven. Daarbij heeft de douchebar een schuimend effect waardoor je je huid makkelijk verwent.

Een body bar om van te genieten


Er zijn heel veel body bars om uit te kiezen. Als je op zoek bent naar een zeepvrije douchebar zonder veel tierlantijntjes, maar die wel goed is voor je huid en pH-waarde, dan is de Sanex Biome Protect body bar een goede keuze voor jou. De zachte formule met een prebiotisch en postbiotisch complex pakt de slechte bacteriën in het microbioom van je huid aan en voedt de goede.

Lang leve de body bar!

Kortom: milieuvriendelijk, multifunctioneel, duurzaam en goed voor je huid. Overtuigd van de voordelen? De body bars zijn nu te koop in een van onze winkels. Of bestel ze heel gemakkelijk online.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

NIVEA MEN MENMALIST: gemakkelijke en effectie...
close

Next

De goedkope pedicurebehandeling die je gewoon...