Kruidvat BLOG

Welke haarborstel heb je nodig voor krullend haar?

Leestijd: 1 minuut
Geplaatst op: 10/09/2020
Header_Welke borstel heb je nodig voor krullend haar

De beste borstel voor jouw krullen!

Ben jij gezegend met een prachtig bos krullen? Dan is menig vrouw jaloers op je haar. Krullen zijn mooi, maar vragen wel om speciale verzorging. Zo is niet elke haarborstel geschikt voor jouw haartype. Hier ontdek je daarom welke borstel het beste bij je krullende haar past.

Waarom is het belangrijk om je haar te borstelen?

Als je lang haar hebt, is het de normaalste zaak van de wereld dat je het regelmatig borstelt. Je haar wordt dan mooi glad en zacht en je haalt zo alle knopen eruit. Als je steil haar hebt, is dat echt een must.
Maar je krullen worden hier minder blij van. Als je ze regelmatig borstelt, borstel je de krullen eruit en zitten ze juist minder mooi. En nog erger: je krullen gaan sneller pluizen. Het is daarom beter om je krullen niet te vaak te borstelen en altijd de juiste borstel te gebruiken.

Wat is de beste krullenborstel?

Wil je krullend haar borstelen? Dan heb je de beste tool gewoon altijd al bij de hand: je vingers. Voor krullend haar is het voldoende om regelmatig met je vingers door je haar te gaan. Doe dit bijvoorbeeld nadat je je haar gewassen hebt. Borstel je natte krullen met je vingers en haal zo de klitten eruit.

Als je liever niet met je vingers door je haar gaat, is een grove kam een goede oplossing. Hiermee bereik je eigenlijk hetzelfde effect als met je vingers. Let er op dat de kam ook echt grof is en dat de tanden niet te dicht bij elkaar staan.

Tip: een afrokam is ook ideaal voor je haar. De tanden van deze kam staan ver uit elkaar en zijn perfect voor stug, krullend haar. Deze kam wordt ook vaak gebruikt voor het ontkroezen van je haar.

Gebruik je toch liever een echte haarborstel? Ga dan voor de Tangle Teezer. De borstelharen van deze borstel staan iets verder uit elkaar dan die van normale haarborstels en de tanden zijn flexibel, waardoor je op een haarvriendelijke manier je haar ontklit. Gebruik deze borstel onder de douche op je natte krullen. Het mooie is dat de tangle teezer ook nog eens pluis tegengaat. Hoe fijn is dat!

Sfeerbeeld - Welke borstel heb je nodig voor krullend haar

Een andere tip is deze gebogen haarborstel. Deze voelt comfortabel aan op je hoofd en heeft unieke contouren. Aan de onderkant van het handvat zit een borsteltje waarmee je het haar uit de borstel haalt. Dat is pas handig!

Ben jij benieuwd naar ons hele Mooi en Verzorgd assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

close

Previous

Slechte adem en een mondmasker: zo pak je dit...
close

Next

Deze 6 hacks met wattenstaafjes ken je zeker ...