Kruidvat BLOG

Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype?

Leestijd: 3 minuten
Geplaatst op: 15/08/2019
Young Skin - Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype - header

Laat je gezichtshuid stralen met deze goede gewoonte

Weet jij wat hét geheim is voor een jonge, stralende huid? Elke dag je gezichtshuid goed reinigen. De huid van je gezicht heeft het vaak zwaar. Dode huidcellen, talg en vuil hopen zich op. En ook je make-up helpt niet om je huid gezond te houden. Huidproblemen zoals puistjes, mee-eters, verstopte poriën en rimpels liggen dan ook op de loer. Maak je gezicht daarom elke ochtend en avond goed schoon. Benieuwd welke gezichtsreiniger het beste bij jouw huid past? Je ontdekt het hier.

Twee keer per dag je gezicht goed reinigen is een must

Het is belangrijk om je gezicht elke ochtend en elke avond te reinigen. Haal na een lange dag al je make-up van je huid af. Anders raken je poriën verstopt en krijg je een doffe huid met onzuiverheden. Ook kan je huid met make-up op niet ademen en ontstaan er sneller rimpels en fijne lijntjes. Reinig je gezicht daarom altijd voor je gaat slapen. Je verwijdert zo je make-up, maar ook al het andere vuil van de dag zoals zweet, talg, uitlaatgassen en bacteriën.

Ook in de ochtend is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Als je slaapt, herstelt je huid en worden afvalstoffen naar het huidoppervlak gebracht. Hierdoor blijven er dode huidcellen op je huid achter. Maak je huid daarom ’s morgens goed schoon en breng daarna pas een dagcrème aan. De werkzame stoffen in deze crème worden dan ook beter door je huid opgenomen.

Kies een reiniger die bij je huidtype past

Heb je een droge, gevoelige of juist een vette huid? Elk huidtype heeft zijn eigen behoeften. Kies daarom altijd voor een gezichtsreiniger die bij je huid past. Hier moet je op letten:
• Heb je een normale huid? Dan heb je het makkelijk. Een milde gezichtsreiniger is dan goed genoeg. Kies bijvoorbeeld voor de Garnier Bio Verfrissend Citroengras Detox Reinigingsgel.
• Heb je een droge huid? Dan zijn alcohol en zeep een no go. Deze ingrediënten drogen je huid namelijk alleen nog maar meer uit. Kies liever voor een gezichtsreiniger op basis van olie of een milde reinigingsmelk, zoals de Garnier Skin Active Reinigingsmelk voor de Droge tot Zeer Droge Huid.
• Bij een gevoelige huid is het goed om reinigers met parfum, alcohol, zeep en soortgelijke ingrediënten te vermijden. Je gevoelige huid heeft meer behoefte aan natuurlijke, milde producten zoals het Garnier Bio Micellair Verzachtende Korenbloem Reinigingswater of Simple Micellair Reinigingswater. Simple Micellair Reinigingswater is geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. De formule bevat micellen, dat zijn reinigingsbubbels die slim genoeg zijn om op een zachte, maar zeer effectieve wijze make-up en onzuiverheden te verwijderen en verstopte poriën schoon te maken.

Young Skin - Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype - sfeerbeeld

• Heb je een vette huid? Gebruik dan nooit een gezichtsreiniger op basis van olie. Reinig je huid twee keer per dag intensief. Als je dit huidtype hebt, maakt je huid namelijk veel talg aan. Door je gezicht goed schoon te maken, voelt ze minder vet aan en glimt ze minder. Heb je een vette huid en snel last van puistjes en mee-eters? Kies dan voor de Kruidvat Pure Cleansing Step 1 Reinigingsgel. Deze gel laat je huid minder glimmen en helpt tegen jeugdpuistjes en mee-eters.
• Een gemengde huid vraagt om een milde reiniger. Vermijd hierbij ingrediënten zoals zeep en alcohol. Kies voor een reinigingsproduct dat zowel je huid hydrateert als de vette delen minder laat glimmen. Een goede keuze is bijvoorbeeld het Garnier Skin Active Micellair Reinigingswater. Deze reiniger maakt je gezicht schoon en bevat matterende deeltjes waarmee je een glansvrije T-zone krijgt.

Ben jij benieuwd naar ons hele assortiment gezichtsreinigingsproducten? Ga dan snel naar de webshop! 

close

Previous

4 praktische tips voor mooie en verzorgde oks...
close

Next

7 tips tegen een grauwe huid na je 50e