Kruidvat BLOG

Retinol: invloed op je huid

Leestijd: 4 minuten
Geplaatst op: 16/08/2022

Retinol: invloed op je huid

Droom jij ook van een jonger uitziende huid? Dan ben je in je zoektocht naar het perfecte huidverzorgingsproduct zeker wel producten met retinol tegengekomen. Maar wat doet dit ingrediënt eigenlijk voor je huid? Hier ontdek je wat retinol precies is en wat het voor je huid doet.

Wat is retinol?

Retinol is vitamine A. Deze vitamine is belangrijk voor de huid en helpt haar gezond te houden.
Het is goed om te weten dat je retinol niet moet verwarren met tretinoïne, ook wel retinolzuur of vitamine A-zuur genoemd. Dit is een andere vorm van vitamine A. Producten met dit ingrediënt worden alleen op doktersvoorschrift gegeven voor onder andere mensen met acné.

Retinol heeft eigenlijk dezelfde werking, maar is een mildere variant. Voor je huid is het daarom beter om dit te gebruiken. Huidverzorgingsproducten met retinol zijn gewoon vrij verkrijgbaar.

Wat doet retinol voor je huid?

Retinol heeft verschillende invloeden op je huid. We zetten de meest bekende invloeden voor je op een rij:
• Ondersteunt je normale huid
• Voedt je huid (van binnenuit)
• Draagt bij aan de normale structuur van je huid
• Ondersteunt het herstellend vermogen van je huid

Tips voor het gebruik van retinol

Wil je het meeste uit je huidverzorgingsproduct met retinol halen? Ontdek dan deze tips:

• Kies het juiste percentage
• Test hoe je huid reageert
• Bouw de hoeveelheid retinol op
• Gebruik retinol alleen ’s avonds
• Gebruik een oogcrème met retinol voor je oogcontouren
• Gebruik retinol niet als je zwanger bent

Kies het juiste percentage

Hoeveel retinol er in een product zit, verschilt. En dat is bepalend voor de werking. Als je voor de eerste keer retinol voor je huid gebruikt, is het verstandig om met een laag percentage te beginnen. Als er in een product 0,01 tot 0,03% retinol zit, kan dit voor sommigen al voldoende zijn.

Test hoe je huid reageert

Retinol is een goed product voor je huid, maar kan soms bijwerkingen zoals huidirritaties veroorzaken. Het is daarom verstandig om een product met retinol eerst altijd even op een onopvallend stukje van je huid uit te proberen. Wacht daarna 48 uur en kijk hoe je huid erop reageert. Kleurt ze rood of voelt ze niet goed aan, dan kun je het product beter niet gebruiken. Ziet je huid er gezond uit en voelt ze ook zo aan? Dan kun je het product met retinol gaan gebruiken.
Krijg je later toch nog irritaties en vermoed je dat deze door de retinol komen? Gebruik het product dan een tijd niet of kies voor een product met minder retinol.

Bouw de hoeveelheid retinol op

Bouw het gebruik van een verzorgingsproduct met retinol altijd voorzichtig op. Retinol kan heel goed zijn voor je huid, mits je je huid er rustig aan laat wennen. Veel mensen vragen zich af hoe vaak je retinol mag gebruiken. Het antwoord op deze vragen is dagelijks, mits je de retinol wel opbouwt en eerst op je huid test.

Gebruik retinol alleen ‘s avonds

Voor het effect van retinol maakt het moment van gebruik niet uit. Het kan handig zijn om je huidverzorging met retinol ’s avonds aan te brengen. Als je slaapt, herstelt je huid namelijk.

Olay heeft om deze reden een lijn met huidverzorgingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor de nacht. Retinol24 combineert vitamine B3 met het retinoïdecomplex van Olay. De producten hydrateren je huid en verbeteren de gladheid, helderheid en stevigheid. Ze zijn ontworpen zonder kunstmatige kleurstoffen, parfums en oliën en geschikt voor dagelijks gebruik.

Gebruik een oogcrème met retinol voor je oogcontouren

De huid rondom je ogen verdient extra aandacht. Gebruik hier daarom een speciale crème voor, zoals Olay Eyes Retinol Oogcrème Voor De Nacht. De retinol in dit product ondersteunt de normale huid. Masseer voor het slapen gaan een kleine hoeveelheid oogcrème rondom je ogen totdat het volledig geabsorbeerd is.

Gebruik retinol niet als je zwanger bent

Ben je in verwachting? Dan kun je beter geen extra retinol gebruiken. Dat komt omdat retinol vitamine A is en deze vitamine mag je tijdens de zwangerschap niet te veel binnenkrijgen. Het is daarom beter om geen retinol te gebruiken tijdens je zwangerschap.

Olay producten met retinol

In de nacht gaat je huid door met vernieuwen. De Olay Regenerist Retinol24 Parfumvrije Nachtcreme kan helpen bij het gezond houden van je oppervlaktelagen van de huid in je gezicht. Smeer deze crème voor het slapen gaan over je gereinigde gezicht en masseer het goed in. Geef extra aandacht aan de gebieden rondom je ogen en je kaaklijn. Je kunt in de nacht ook Olay Regenerist Retinol24 Parfumvrij Nachtserum gebruiken.

Een stralende huid

Laat je huid stralen door een goede dagelijkse verzorging met producten met retinol. Deze krachtige vitamine hydrateert en verbetert je huid. Ben je benieuwd naar de producten van Olay met retinol? Bekijk deze dan in onze website. Wil je tips over jouw dagelijkse beautyroutine? Ga dan snel naar een van onze winkels!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Dagcrème met SPF: een must-have in je gezicht...
close

Next

Droge huid: zo verzorg en reinig je haar