Kruidvat BLOG

Je gezicht reinigen met olie, moet je dat wel of niet doen?

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 17/09/2020
Header_Je gezicht reinigen met olie, moet je dat wel of niet doen

Is een gezichtsreiniger op oliebasis goed voor je huid?

Je gezicht reinigen met olie? Dat klinkt misschien een beetje gek. Toch zijn er verschillende gezichtsreinigers op oliebasis te koop. De olie ‘breekt’ de onzuiverheden op je huid zoals talg, vuil, vet en make-up af en reinigt zo je huid. Ontdek hier wanneer je wel en wanneer je niet voor een cleansing oil moet kiezen.

Wat is het verschil tussen een cleansing oil en een gewone gezichtsreiniger?

Een gezichtsreiniger op basis van olie werkt anders dan een reiniger op basis van een gel-, schuim-, of crèmetextuur. Deze ‘gewone’ reinigers werken vooral op je huidoppervlak en bevatten daarnaast hydraterende ingrediënten.

Een olie doet hetzelfde, maar werkt ook als een soort oplosmiddel. De olieachtige ingrediënten in je make-up en talg worden door de reiniger opgenomen. Hierdoor verwijder je je make-up en overtollig talg en maak je je huid heerlijk zacht.

De voor- en nadelen van reinigen met olie

Het grootste voordeel van een oliereiniger is dat deze je gezicht snel en makkelijk reinigt en zelfs waterproof make-up probleemloos verwijdert. Na het reinigen voelt je huid soepel en glad aan. Je moet je gezicht na het reinigen met een olie wel even afspoelen met water.

De meeste cleansing oils zijn geschikt voor alle huidtypes. Maar als je een reiniger hebt die uit slechts één oliesoort bestaat of uit een mengsel van oliën die niet met water mengbaar zijn, dan is hij niet geschikt voor een gecombineerde of vette huid. Je huid wordt er dan juist vetter van.

Een nadeel van een reiniger op oliebasis is dat deze vooral talg en vet van je huid verwijdert. De reiniger werkt minder effectief bij bijvoorbeeld zweet en dode huidcellen. Voor het beste resultaat combineer je een oliereiniger daarom met een reiniger op waterbasis voor een double cleanse.

Hoe gebruik je een reinigingsolie?

Gebruik een gezichtsreiniger met olie altijd aan het einde van de dag. Omdat de lucht ’s nachts het droogst is, kan de olie dan het beste zijn werk doen. Maak je huid vochtig en breng een kleine hoeveelheid olie aan op je huid, masseer dit zachtjes in. Spoel je gezicht daarna af en dep je huid droog met een propere handdoek.

Tip: bij sommige reinigingsoliën moet je wat water toevoegen om zo een melkachtige substantie te creëren. Lees daarom voor gebruik altijd goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Ga je liever voor een dubbele reiniging? Gebruik dan eerst zoals hierboven beschreven een reiniger op oliebasis en maak je huid daarna nog schoon met een reiniger op waterbasis. Met de olie verwijder je dan eerst talg en vet. Met de andere cleanser verwijder je daarna dode huidcellen en zweet.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Puistjes op je rug? Dit zijn de oorzaken én o...
close

Next

De 4 beste huidverzorgingstips bij het dragen...