Kruidvat BLOG

Bakkebaarden bij een vrouw weghalen: zo doe je dat

Leestijd: 6 minuten
Geplaatst op: 04/10/2022

Bakkebaarden bij een vrouw weghalen: zo doe je dat

Vind jij bakkebaarden bij een man ook zo sexy? Bij een vrouw zijn we er vaak minder fan van. Als jij een set opvallende bakkebaarden toebedeeld hebt gekregen, wil je hier misschien wel graag vanaf. Daar hebben wij het perfecte stappenplan voor. In no-time ben je hiermee van die bakkebaarden af.

Wat zijn bakkebaarden?

Bakkebaarden zijn een vorm van gezichtsbeharing waarbij je voor je oren, ter hoogte van je slaap en bovenkant van je wang, haartjes hebt. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier in meer of mindere mate haren hebben.

Als je weinig of lichte bakkebaarden hebt, vind je dat waarschijnlijk geen probleem. Maar als je als vrouw opvallende bakkebaarden hebt, wil je deze wellicht graag verwijderen. Je vindt het misschien niet zo mooi en ze kunnen het aanbrengen van make-up lastiger maken, zeker als je graag poeder gebruikt. Tijd dus om die bakkebaarden aan te pakken!

Wat kun je als vrouw doen met je bakkebaarden?

Heb je slechts een paar opvallende haartjes bij je bakkebaarden? Dan kun je deze vaak makkelijk weghalen met een pincet. Maar als je meer haar hebt, is dat onbegonnen werk. Gelukkig zijn er verschillende ontharingsmethoden om je bakkebaarden te verwijderen. We bespreken hier de meest gebruikte:

 • Scheren
 • Epileren
 • Knippen
 • Harsen
 • Ontharingscrème
 • Laseren

Bakkebaarden scheren

Een veel gebruikte manier om van die haartjes bij je bakkebaarden af te komen is ze scheren. Dit kun je doen met een scheermesje. Ja, net zo een als waar je je benen mee scheert. Gebruik voor het ontharen van je gezicht wel altijd een nieuw scheermes. Scheren is makkelijk, maar een groot nadeel is wel dat je snel weer stoppeltjes krijgt en de haartjes teruggroeien. Ook is de kans op irritaties groot.

Zo ga je te werk:

 1. Zet je haar vast en reinig je gezicht.
 2. Knip je bakkebaarden met een schaar af tot ze nog een halve tot hele centimeter lang zijn. Dit maakt het scheren makkelijker.
 3. Maak je bakkebaarden nat zodat het mesje er makkelijker overheen glijdt.
 4. Scheer je bakkebaarden af. Doe dit stukje voor stukje zodat je niet te veel weghaalt.

Goed om te weten: na het scheren kan je haarlijn wat onnatuurlijk lijken, vooral als je je bakkebaarden vrij recht hebt afgeschoren. Probeer daarom niet te strak te werken.

Bakkebaarden epileren

Wil je voor langere tijd korte metten maken met die haartjes in je gezicht? Kies dan voor epileren. Epileren is pijnlijker dan scheren, maar wel effectiever. De haartjes blijven langer weg. Gebruik voor het haar in je gezicht altijd een speciale gezichtsepilator.

Zo ga je te werk:

 1. Zet je haar vast en reinig je gezicht.
 2. Knip je bakkebaarden met een schaar af tot ze nog een halve centimeter lang zijn. Dit maakt het epileren makkelijker.
 3. Epileer de haartjes met een epileerapparaat. Let op dat je niet te veel in een keer weghaalt, maar werk in kleine stapjes naar het gewenste resultaat.
 4. Kalmeer je huid na het epileren met een milde gezichtscrème. Ze kan wat rood worden of trekkerig aanvoelen.

Bakkebaarden knippen

Door je bakkebaarden zo kort mogelijk af te knippen, vallen ze minder op. Helaas blijf je bij deze methode wel altijd nog iets van de haartjes zien. Maar wellicht zijn de ergste haren wel minder opvallend.

Zo ga je te werk:

 1. Zet je haar vast en reinig je gezicht.
 2. Knip voorzichtig de gewenste haartjes weg met een schaartje. Gebruik hiervoor een wat kleinere schaar om precies te kunnen werken.

Bakkebaarden harsen

Een andere manier om je bakkebaarden te verwijderen is ze te harsen. Gebruik hiervoor een speciale harskit voor je gezicht. Zo weet je zeker dat deze geschikt is voor je gevoelige gezichtshuid.

Zo ga je te werk:

 1. Zet je haar vast en reinig je gezicht.
 2. Knip je bakkebaarden met een schaar af tot ze nog een halve tot hele centimeter lang zijn. Dit is een goede lengte voor het harsen. Let op dat ze je ze niet te kort knipt, want dan pakt de wax ze niet.
 3. Maak de hars heet volgens de gebruiksaanwijzing van de waxkit.
 4. Trek de huid bij je bakkebaarden iets strak en breng de warme was aan op het deel dat je wilt ontharen.
 5. Plaats een waxstrip over de was en verwijder deze volgens de aanwijzingen in de waxkit.
 6. Kalmeer je huid na het harsen.

Bakkebaarden verwijderen met ontharingscrème

Ook ontharingscrème kan je helpen om af te komen van die bakkebaarden. Kies wel altijd voor een ontharingscrème die bij je huidtype past en geschikt is voor je gezicht.

Zo ga je te werk:

 1. Zet je haar vast en reinig je gezicht.
 2. Knip de haartjes af tot ze ongeveer een halve tot een centimeter lang zijn.
 3. Breng de ontharingscrème volgens de aanwijzingen op de verpakking aan en laat hem intrekken.
 4. Haal de crème van je gezicht met een wattenschijfje of washandje.

Bakkebaarden permanent weg laten laseren

Naast bovenstaande manieren om je bakkebaarden weg te halen, kun je ze ook laten laseren. In een aantal behandelingen kan laserontharing ervoor zorgen dat je voorgoed af bent van die bakkebaarden in je gezicht. Ga voor een laserbehandeling altijd naar een professional en laat je goed informeren.

Dag bakkebaarden!

Heb je als vrouw bakkebaarden en wil je hier vanaf? Dan weet je nu precies welke ontharingsmethoden je hiervoor kunt gebruiken. Kies altijd een manier van ontharen die bij jou past. In onze webshop en winkels vind je veel producten die je bij het ontharen kunt gebruiken. Voor je het weet ben je van die vervelende bakkebaarden af!

Deze informatie wordt beschikbaar gesteld met als enig doel behulpzame informatie te verstrekken aan bezoekers. Deze informatie heeft geen therapeutische of diagnostische waarde. Ook is de informatie niet bedoeld als vervanging van diensten, informatie of gegevens van artsen, specialisten of andere gediplomeerden en professionals.

left arrow left arrow
Showing > of results

Dit artikel is voor het laatste bijgewerkt op 04 oktober 2022

close

Previous

Je baard trimmen: zo doe je dat!
close

Next

Dun futloos haar dikker maken? Het kan echt!