Kruidvat BLOG

7 tips tegen een grauwe huid na je 50e

tipsgrauwehuid - header

Zeg maar dag tegen die doffe huid

Een stralende huid met een gezonde ‘glow’, dat willen we allemaal wel. En het liefst voor altijd! Maar vanaf je 50e verliest je huid elasticiteit, stevigheid en glans. Daardoor kan ze er wat doffer en grauwer uit gaan zien. Goed nieuws: er is iets aan te doen! Hier lees je hoe je je jeugdige glow weer terugkrijgt.

Door de jaren heen neemt de kwaliteit van je huid af. Je huid vernieuwt zich minder snel, de talgproductie neemt af en je huid wordt wat droger. Zo verliest je huid de heldere kleur die we associëren met een jongere huid. Je huid kan na je 50e wat vaal ogen een grijze uitstraling hebben. Wil jij je gezonde gloed weer terug? Dit is wat je kunt doen.

Zo krijgt je rijpere huid weer een stralende teint

1. Reinig je gezicht

We hebben het vaker gezegd, maar de basisregel voor een gezonde, stralende huid, is een propere huid. Reinig je gezicht elke ochtend en elke avond. Als je water gebruikt, gebruik dan lauw water, eventueel afgewisseld met koud water. Dit stimuleert de bloedtoevoer naar je gezicht. Heet water droogt je huid uit; niet doen dus.

2. Maak ruim baan voor nieuwe huidcellen

Een grauwe huid heeft vaak een tekort aan gezonde, nieuwe huidcellen. En juist die gezonde cellen zijn zo belangrijk wanneer je een egale, stralende teint wil. Door je huid regelmatig te exfoliëren of te scrubben met een milde scrub, verwijder je dode huidcellen en komt je nieuwe, frisse huid tevoorschijn.

3. Gebruik de juiste dagcrème

Voor een gezonde glow gebruik je na je 50e een dagcrème die de celenergie van je huid stimuleert. Diadermine Expert Active Glow is een dagcrème die je huid tot 65% meer celenergie geeft. Daardoor ziet je huid er meteen vitaler en stralender uit. Na vier weken is je huid egaler, steviger en geniet je van een natuurlijke, gezonde gloed.

tipsgrauwehuid - sfeerbeeld

4. Stimuleer je bloedsomloop

Een gezichtsmassage kan wonderen doen voor je natuurlijke ‘glow’. Door je huid en de spieren in je gezicht te masseren, verhoog je de doorstroming van vers bloed en zuurstof naar je huid. Gebruik bij het masseren een gezichtsolie, zodat je huid glad is en niet plooit tijdens het masseren. Masseer de gezichtsolie met opwaartse bewegingen in je voorhoofd, wangen en kaaklijn.

5. Voed je huid van binnenuit

Het gaat niet alleen om hoe je je huid behandelt van buitenaf, maar ook om hoe je haar voedt van binnenuit. Drink dus minimaal twee liter water per dag. Water geeft je cellen stevigheid en zorgt ervoor dat je huid er fris en stralend uit ziet. Zorg ook voor een gebalanceerd dieet, vol fruit en groenten. Dit geeft je een gezonde glans, van binnenuit.

6. Make-up gebruiken

Met wat make-up geef je extra kleur en diepte aan je gezicht, waardoor je huid minder dof lijkt. Een goede foundation en een beetje blusher geven je een frisse look. Maar let op: less is more bij een rijpere huid. Te veel foundation en concealer trekken de aandacht naar je fijne lijntjes. Breng het dus alleen daar aan waar het nodig is.

7. Vermijd stoffen die slecht zijn voor je huid

Hoe goed je je ook aan je dagelijkse verzorgingsroutine houdt, bepaalde stoffen geven je een achterstand in je strijd voor een stralende, heldere huid. Stop met roken en beperk je alcohol- en cafeïneconsumptie. Je huid zal je dankbaar zijn!

8. Gebruik altijd een nachtcrème

Terwijl jij ’s nachts lekker tot rust komt, werkt je huid juist dubbel zo hard aan haar herstel. De celvernieuwing gaat vele malen sneller dan overdag. Hét moment dus om je huid te voeden en hydrateren met een goede nachtcrème. Probeer bijvoorbeeld Diadermine Expert Active Glow Nachtcrème , zo werk je ook ’s nachts aan je stralende, jeugdige gloed!

Ben jij benieuwd naar ons hele gezichtsverzorging assortiment? Ga dan snel naar de webshop! 

close

Previous

Welke gezichtsreiniger past bij jouw huidtype...
close

Next

Poets je tanden twee keer per dag met Signal!