Kruidvat BLOG

Zo verzorg je je krultype 3 krullen (men’s edition)

In de Curly Girl Methode wordt een onderscheid gemaakt tussen verschillende typen krullen. Welk type krul je hebt, bepaalt hoe je je krullen het beste verzorgt. Reza heeft krultype 3. In deze video laat krullenspecialist en krullenkapster Nenemba hem zien hoe hij zijn haar het beste verzorgt en stylet.

Tip: voordat je begin met het stylen en verzorgen van je haar is het belangrijk dat je weet in welke staat je krullen zijn. Dat bepaalt namelijk welke producten je gebruikt.

Zo verzorg je krultype 3 stap voor stap:

  1. Begin met het wassen van je haar. Gebruik hiervoor een hydraterende shampoo die vrij is van sulfaten, alcohol en siliconen. Masseer de shampoo bij het aanbrengen goed in op je hoofdhuid.
  2. Breng de conditioner daarna op je hele haar aan en spoel licht uit. Kam je haar alleen als de conditioner er nog in zit.
  3. Heeft je haar extra verzorging nodig? Verwen het dan met een masker. Laat dit vijf minuten inwerken.
  4. Zorg ervoor dat je haar soaking wet is wanneer je het gaat stylen.
  5. Breng een dotje leave in conditioner aan en verdeel dit goed over je krullen. Maak hierbij kammende bewegingen met je vingers.
  6. Verdeel een dotje gel over je hele haar en kneed dit in je haar. Dit noem je ook wel scrunchen.
  7. Föhn je haar droog. Gebruik hiervoor een diffuser. Je kunt er ook voor kiezen om je haar aan de lucht te laten drogen.
left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Pluizig haar? Dit kun je ertegen doen!
close

Next

Wat is de staat van je krullen?