Kruidvat BLOG

De voordeligste huidverzorgingsroutine met Kruidvat Skincare

Leestijd: 5 minuten
Geplaatst op: 07/11/2022

De voordeligste huidverzorgingsroutine met Kruidvat Skincare

Je dag beginnen of eindigen met een goede skincareroutine is niet alleen heel ontspannend, maar ook goed voor je huid. Met een goede dag- en nachtroutine houd je je huid gehydrateerd en gezond. Maar al die producten kunnen best prijzig zijn. Waar moet je beginnen en wat heb je allemaal nodig? Geen paniek, want Kruidvat heeft verschillende complete lijnen met skincareproducten, zodat je niet meer hoeft te zoeken. In deze BLOG lees je alles over onze skincareproducten en wat de beste skincareroutine is voor je huid.

Stappenplan voor een complete huidverzorging

Bijna iedereen heeft wel een aangename crème voor zijn of haar huid, maar alleen een crème is niet genoeg. Helaas bevat één product nooit alle ingrediënten die je huid nodig heeft. Het is daarom belangrijk om producten te ‘layeren’, oftewel te stapelen van producten. Het is belangrijk om deze producten op de juiste manier te layeren, anders werken ze niet goed. Dit eenvoudige stappenplan leert je wat de juiste volgorde is van het aanbrengen van huidverzorgingsproducten:

  1. Reinigen
  2. Toner & tonic
  3. Serum en boosters
  4. Oogcrème
  5. Moisturizer

Ben je vooral benieuwd welke gezichtsverzorging het beste past bij jouw huidtype? Lees dan de blog over huidverzorging voor ieder huidtype.

Stap 1. Reinigen

Voor je begint met het aanbrengen van gezichtsverzorgingsproducten is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Ga in de avond voor een dubbele reiniging; gebruik een make-up remover en een cleanser. Dit zorgt ervoor dat je naast make-upresten ook daadwerkelijk je huid diep reinigt. In deze blog lees je alles over het reinigen van je gezicht.

Stap 2. Toner & tonic

Een tonic en toner worden vaak door elkaar gehaald. Een tonic verwijdert de laatste make-upresten en cleansingproducten. Een toner herstelt de vochtbalans en verbetert het opnamevermogen van de huid. Een tonic kan je daarom het beste aan je avondgezichtsroutine toevoegen. Een toner kan zowel ’s ochtends en/of ’s avonds worden aangebracht. Een toner, ook wel de primer onder de gezichtsverzorging genoemd, is een vloeibaar product dat je op je huid aanbrengt en niet verwijdert. Let wel op dat je het gebruik van een toner opbouwt. In deze blog leer je alles over de werking van toner en hoe hij je huid kan helpen.

Stap 3. Serum en boosters

Een serum breng je aan op een goed gereinigde huid, vóór je andere verzorgingsproducten. Doordat de huid goed is gereinigd, kunnen de actieve werkstoffen van een serum direct goed je huid in trekken. Dankzij de hoog geconcentreerde actieve ingrediënten in serums kan je heel gericht jouw huidbehoefte aanvullen. Breng maximaal twee serums aan voor optimale en diepe voeding. Ze dringen snel en tot diep in de huidlagen in. In deze blog vertellen we je meer over welk serum kan helpen bij een bepaald huidprobleem. Je hebt dus een serum voor elk huidtype, ook wanneer je jonger bent! Wil je nog meer weten over serums en boosters? Lees dan hier welke voordelen het toevoegen van een serum aan je skincareroutine heeft.

De Kruidvat Hyaluron Booster Drops bevatten een intensief hydraterend concentraat met duo-hyaluronzuur. De druppels verzekeren je huid van een 24 uur aanhoudende hydraterende werking voor een frisse uitstraling. Perfect voor zowel de jonge als de ouder wordende huid.

Stap 4. Oogcrème

Oogcrème is er voor elke leeftijd en elk huidtype. Omdat de huid rondom de ogen dunner en gevoeliger is, vraagt de oogzone om een gepaste crème. Gezichtsverzorgingsproducten bevatten veelal een intensievere samenstelling, wat te sterk is voor de oogcontouren. Daarom is het niet verstandig om een dag- of nachtcrème te gebruiken als vervanger van een oogcrème. Let bij het aanbrengen van een oogcrème erop dat je deze met zacht kloppende bewegingen aanbrengt. Een klein beetje is vaak al genoeg.

De Kruidvat Q10 en Vitamine C Oogcrème is de ideale oogcrème voor vrouwen van alle leeftijden. De oogcrème heeft een dubbele anti-rimpelwerking dankzij de combinatie van het co-enzym Q10 en vitamine E.

Voor de iets ouder wordende huid is de Kruidvat Lifting oogcrème een goede optie. Door de effectieve combinatie van proretinol en peptide worden de natuurlijke huidfuncties ondersteund en stimuleert de crème de aanmaak van collageen.

5. Moisturizer

Als laatste stap heb je de moisturizer. Je kiest een dag- of nachtcrème op basis van wat je huid nodig heeft. Dat kan zijn: hydratatie voor een vochtarme huid, kalmering voor een geïrriteerde huid.

Een gezichtscrème aanbrengen doe je twee keer per dag: ’s ochtends en ’s avonds. Gebruik voor de nacht een andere variant dan voor overdag. Een nachtcrème is vaak voller en voedender dan een dagcrème. Een dagcrème is frisser en bevat vaak SPF om de huid van je gezicht tegen de zon te beschermen. Zo geef je je huid precies wat ze nodig heeft op bepaalde momenten van de dag.

Tip: In de winter is de ozonlaag het dunst, waardoor de UV-straling extra sterk is. Kies daarom ook in de winter voor een dagcrème met SPF.

Een aangename dagcrème is bijvoorbeeld de Kruidvat Q10 + SPF30 Dagcrème. De dagcrème heeft een dubbele anti-rimpelwerking dankzij de combinatie van het co-enzym Q10, algenextract en uv-filters. De crème beschermt je huid tegen de zon wat helpt tegen vroegtijdige huidveroudering.

De Kruidvat Hydro Nachtcrème is een goed product voor iedereen die zijn of haar huid extra wilt hydrateren tijdens de nacht. Vitamine A, E en F ondersteunen het herstellend vermogen van je huid tijdens het slapen. Door de toevoeging van sheaboter en inca omega-olie heeft de crème een extra voedende en verzachtende werking.

Een goede nachtcrème voor de oudere huid is de Kruidvat Age Performance Nachtcrème. Deze crème regenereert en herstructureert de dunner en brozer wordende huid. De toegevoegde calcium en essentiële aminozuren bevorderen de stevigheid en veerkracht en verminderen rimpels zichtbaar.

Alles voor je huid

Kruidvat heeft voor elke leeftijd en elke huid de ideale skincareproducten. Wie zegt dat skincare duur moet zijn? Met deze simpele stappen en leuke producten krijgt je huid alles wat ze nodig heeft om gezond te blijven en te stralen.

Ben jij benieuwd naar alle lijnen en de producten die hierbij horen? Ga dan snel naar een van onze winkels of bezoek onze webshop.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

Nieuw! GilletteLabs: moeiteloos scheren in éé...
close

Next

Bindweefselmassage: hier kan het je bij helpe...