Kruidvat BLOG

Dagcrème met SPF: een must-have in je gezichtsverzorgingsroutine

Leestijd: 4 minuten
Geplaatst op: 26/07/2022

Dagcrème met SPF: een must-have in je gezichtsverzorgingsroutine

Daar sta je weer, net uit bed en voor de spiegel. Tijd om je dag te beginnen. Waarschijnlijk is het smeren van een dagcrème onderdeel van je ochtendroutine. Maar heb je wel eens goed naar je gezichtscrème gekeken? Zit er wel een zonbeschermingsfactor in? Daarmee begin je je dag namelijk pas echt goed. Wil je weten waarom? Lees dan snel door.

Waarom is een dagcrème met SPF beter dan een gewone dagcrème?

Een ‘normale’ dagcrème verzorgt en beschermt je huid tegen invloeden van buitenaf, behalve tegen uv-stralen. En juiste deze uv-stralen kunnen schadelijk zijn voor je huid.
Je hebt vast wel eens gehoord van uv A- en uv B-straling. Beide zijn schadelijk als je je huid er te lang aan blootstelt. De B in uv B staat voor Burning; je huid kan ervan verbranden. De A in uv A staat dan weer voor Aging: deze straling zorgt voor verschillende vormen van zichtbare huidveroudering.
Van uv A-stralen merk je op korte termijn vrij weinig. Bij de schade op lange termijn moet je denken aan:
• Fijne lijntjes en rimpels
• Ongelijkmatige teint (pigmentvlekken)
• Ouderdomsvlekken

Gebruik elke dag een gezichtscrème met zonbescherming

Dat je jezelf in de volle zon wil beschermen is duidelijk. Maar je vraagt je misschien af waarom je altijd een gezichtscrème met zonnefactor zou dragen. Besef dan dat uv A-straling altijd aanwezig is. Dus ook in de schaduw, als het regent en als het bewolkt is. Bovendien kunnen uv A-stralen door glas heen dringen, dus richten ze ook schade aan als je bijvoorbeeld in de auto zit.
Wist je dat: tot 50% van de uv-stralen door een parasol heen komt? Smeren dus!
De huid op je gezicht is dunner en gevoeliger dan de huid op de rest van je lichaam. Ook worden je gezicht en decolleté vaker dan de rest van je lichaam blootgesteld aan uv-stralen. Daarom hebben deze delen van je huid het hele jaar door bescherming nodig om de zichtbare tekenen van veroudering te verminderen. Dus ook in de herfst en in de winter, en tijdens die dagen dat je gewoon op kantoor zit. Gebruik daarom elke dag, 365 dagen per jaar, een dagcrème met SPF.

Dagcrème met SPF helpt tegen huidveroudering door de zon

Wist je dat 80 procent van je rimpels, pigmentvlekken en verminderde huidelasticiteit wordt veroorzaakt door uv-stralen? Natuurlijk zijn er ook oorzaken van binnenuit waarvan je rimpels krijgt; het krijgen van rimpels ligt helaas vast in onze genen. Maar als je kijkt naar de oorzaken van buitenaf, staat de zon op nummer één. En het effect dat uv-stralen hebben op je huid, wordt groter naarmate je ouder wordt.
Wat je leeftijd en huidskleur ook is, het dagelijks gebruiken van zonbescherming is de ideale basis van je anti-aging huidverzorgingsroutine. Een dagcrème met SPF is dan ook een must in je strijd tegen de tijd.

Versterk het effect met niacinamide en vitamine C

Een gezichtscrème met SPF mag niet ontbreken in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Maar wist je dat niacinamide en vitamine C de werking kunnen versterken?
Niacinamide (vitamine B3) verbetert je huidtextuur zichtbaar en helpt bij het verminderen van pigmentvlekken. Het is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor andere functies in je lichaam zoals je zenuw- en spijsverteringsstelsel. Het stofje zit dan ook in bijvoorbeeld noten en vis. Het op je huid smeren kent ook vele voordelen. Niacinamide:
• Verfijnt je poriën
• Gaat onzuiverheden tegen
• Verbetert je teint
• Vermindert fijne lijntjes en rimpels
Ook vitamine C vermindert pigmentvlekken en stimuleert daarnaast de aanmaak van collageen waardoor je huid verstevigt.

Wat is een goede dagcrème met zonbeschermingsfactor?

Steeds meer dagcrème hebben SPF, en dat is dus maar goed ook. Maar welke is het beste voor jou? Het is hierbij belangrijk om op je huidtype en de SPF te letten. Koop altijd een gezichtscrème die geschikt is voor jouw huidtype. Hier ontdek je wat jouw huidtype is.
Daarnaast is het belangrijk om op de zonbeschermingsfactor te letten. Net als bij een zonnecrème heb je hier verschillende factoren in. Zo heb je dagcrème met SPF 15, maar ook crèmes met SPF 50. In de winter voldoet meestal een gezichtscrème met SPF 15. In de zomer is het beter om voor een hogere factor te kiezen. Gebruik dan een dagcrème met SPF 30 of 50. Deze beschermt je bij je dagelijkse bezigheden.
Extra tip: zit je veel in de zon, bijvoorbeeld tijdens een dagje strand of als je een terrasje pakt, smeer je dan ook nog in met een zonnecrème. Breng dan eerst je dagcrème aan en vervolgens je zonbescherming. Vergeet ook niet om je elke twee uur opnieuw in te smeren.

Onze aanraders

In onze webshop vind je diverse dagcrèmes met zonbeschermingsfactor. We lichten een aantal van onze favorieten hier voor je uit:
Nivea Cellular Luminous630 Anti-Spot SPF50 Dagcrème werkt op cellulair niveau. De crème vermindert pigmentvlekken en voorkomt nieuwe. De lichte formule hydrateert je huid en beschermt haar tegen schade door de zon.
• Wil je je huid verzorgen, beschermen, egaliseren, corrigeren en laten stralen? Kies dan voor Garnier SkinActive Miracle Skin Perfector Medium BB Cream. De alles-in-één huidverzorging is verrijkt met vitamine C en minerale pigmenten.
• Ga je liever voor een goedkopere dagcrème met SPF? Kies dan voor onze Kruidvat Q10 + SPF30 Dagcrème. Het co-enzym Q10 helpt bestaande rimpels en lijntjes verminderen, terwijl uv-filters je huid beschermen tegen de vorming van nieuwe rimpels.

Elke dag goed beschermd

Wil je de huid van je gezicht goed beschermen en verzorgen? Smeer haar dan elke dag in met een dagcrème met SPF. De zonbeschermingsfactor beschermt je huid tegen schadelijke uv-stralen en kan zo huidveroudering helpen voorkomen. Wil je direct een dagcrème met SPF kopen? Ga dan naar het complete assortiment in onze webshop.

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

De goedkope pedicurebehandeling die je gewoon...
close

Next

Retinol: invloed op je huid