Kruidvat BLOG

Zonbescherming: ook belangrijk als je maar even buiten bent

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 26/03/2020
Header_

De hond uitlaten of op het balkon lunchen? Smeer je in!

Tijdens de coronacrisis ga je misschien minder en korter naar buiten dan normaal. Maar zonbescherming blijft belangrijk, ook als je maar even buiten bent om bijvoorbeeld in de tuin te werken of de hond uit te laten. Hier ontdek je waarom.

Goed beschermd genieten van de voorjaarszon

Het voorjaarszonnetje is heerlijk. Na een lange winter is het fijn om de warmte van de zon weer te voelen. Nu het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven, ga je waarschijnlijk alleen nog maar even naar buiten om met je hond een rondje te lopen of boodschappen te halen. Verder blijf je in huis en geniet je van de zon op je balkon of in je tuin. Maar ook daar kunnen de uv-stralen schade aanrichten.

Je huid is in het voorjaar nog maar weinig zonlicht gewend. Je hebt nog geen bruin kleurtje en dat is ook je natuurlijke beschermlaagje. Daarom is het belangrijk om je huid geleidelijk aan de zon bloot te stellen en haar hierbij zo goed mogelijk te beschermen.

Hoe bescherm je je huid tegen de zon?

Als je midden in de zomer de hele dag naar het strand gaat, zit het waarschijnlijk goed in je systeem om je in te smeren met zonnecrème. Maar als je in het voorjaar naar buiten gaat, al is het maar voor een half uurtje, is het ook belangrijk je huid goed te beschermen tegen de de zon. En dat doe je zo:

• In het voorjaar stel je vooral de huid van je gezicht bloot aan de zonnestralen en dat gaat vaak ongemerkt. Gebruik daarom elke dag een dagcrème met SPF. Zo weet je zeker dat je gezicht elke dag beschermd is.
• Het is in de lente natuurlijk heerlijk om in de zon te lezen of in de tuin te werken. Maar let er wel op dat je dit langzaam opbouwt. Begin met twintig minuten per dag en bouw dit elke dag met 5 minuten op. Zo laat je je huid langzaam wennen en een natuurlijk beschermlaagje opbouwen.
• Gebruik een zonnecrème die zowel tegen uv A- als uv B-stralen beschermt. Hiermee voorkomt je zonverbranding en huidveroudering.
• Als je maar even (minder dan een half uur) naar buiten gaat is een zonnecrème met SPF15 vaak voldoende. Als je langer de zon ingaat, is het goed om je in te smeren met een zonbescherming met minimaal SPF30.

In deze moeilijke tijd is het belangrijk om van die kleine dingen te genieten. Ga dus zeker elke dag even de zon in, maar bescherm hierbij je huid goed met bovenstaande tips.

Sfeerafbeelding_

Onze tip: Kruidvat Solait SPF 30 High Sunmilk biedt een hoge bescherming voor je huid met een uitgekiende combinatie van uv A- en uv B-filters en vitamine E. Met de zomer in aantocht heeft consumentenorganisatie Test-Aankoop verschillende zonneproducten getest. In de categorie van zonnecrèmes met een factor 30, behaalde deze Kruidvat Solait SPF 30 High Sunmilk een score van 66 en is daarmee de Beste van de Test van Test Aankoop.

Sfeerbeeld_square_
close

Previous

Make-up en zonbescherming, zo gaan ze samen
close

Next

Een fijne avondroutine voor een verzorgde hui...