Kruidvat BLOG

8 tips om zonneallergie te voorkomen


Allergisch voor de zon? Wij helpen je

Lekker in het zonnetje op het terras, op vakantie bruin worden op het strand of zomers zonnen bij het zwembad. Klinkt allemaal heerlijk toch? Maar als je zonneallergie hebt, is dat alles behalve heerlijk. Doordat je (over)gevoelig bent voor zonlicht, krijg je een rode huid, zonneblaasjes, bultjes en jeuk. Hier ontdek je wat je kunt doen tegen zonneallergie.

Hoe voorkom je zonneallergie?
Zonneallergie is helaas niet te voorkomen. Je aanleg en huidtype bepalen of je een allergie voor uv-stralen ontwikkelt. Maar gelukkig kun je je huid wel zo goed mogelijk beschermen tegen de zon om die vervelende jeuk, blaasjes en bultjes te voorkomen.

En dat doe je zo:

6. Bedek je huid.
Als je zonneallergie hebt, is het verstandig om je huid zoveel mogelijk te bedekken als je de zon in gaat. Trek daarom luchtige kleding aan en zet een hippe zonnehoed op je hoofd om ook je gezichtshuid te beschermen. Let er wel op dat zeker wat dunnere kleding nog altijd wat uv-straling doorlaat. Insmeren blijft daarom belangrijk.
7. Droog je af na het zwemmen.
Heb je een verfrissende duik in de zee of het zwembad genomen? Droog je huid dan af voordat je in de zon gaat liggen. Je natte huid is namelijk gevoeliger voor zonlicht.
8. Koel je huid na het zonnen.
Na het zonnen is het heerlijk om je huid te verwennen met een verkoelende en verzorgende aftersun, zeker als je toch wat last hebt van jeuk of een rode huid. Heb je geen aftersun in huis? Dan helpt komkommer ook. Leg wat schijfjes komkommer op je huid om de jeuk te verzachten.

close

Previous

3 zonnecrèmes met SPF30 onder de 10 euro
close

Next

5 leuke coronaproof activiteiten voor in de k...