Kruidvat BLOG

Zo blijf je fit op vakantie!

Fit blijven op vakantie zwembad

Topfit tijdens je vakantie en toch genieten

Vakanties zijn er natuurlijk om te ontstressen. Maar wist je dat relaxen prima samengaat met een gezonde levensstijl?Fit blijven tijdens je vakantie is wel zo fijn. Maar hoe doe je dat zonder er echt een sportvakantie van te maken? We geven je graag een paar tips voor een relaxte doe-vakantie.

Fit op vakantie: begin met een duik

Begin de dag goed met een heerlijke duik in het zwembad. Met een half uurtje baantjes trekken verbruik je al 250 calorieën. Bovendien word je er lekker wakker van en geeft het je energie voor de rest van de dag. En: zwemmen kan iedereen, zelfs als je niet zo’n sportief figuur bent. Je belast je lichaam namelijk maar minimaal. Wil je ‘s ochtends meer actie? Ga dan eerst los in de gym van je hotel en koel daarna af in het zwembad.

Fit op vakantie: skip de bus

Zin om naar dat leuke marktje te gaan? Ga lopen! Waarom zou je er in een bus of taxi naartoe willen razen? Relax, je bent met vakantie! Zelfs met een korte wandeling verbruik je al calorieën en train je je benen, enkels en kuiten. Bovendien krijg je door het bewegen van je armen minder spanning in je nek en schouders. Je voelt je prettiger en relaxter.

Fit op vakantie: work-out op het strand

Een heerlijke strandwandeling of hardlopen op het strand is echt dubbel slim. Je lichaam moet op het zand meer moeite doen om in evenwicht te blijven. Je spieren moeten dus harder werken. Met twee uur wandelen op het strand verbrand je evenveel calorieën als tijdens vier kilometer hardlopen op de loopband! En zeg eens eerlijk, heb je ooit wel eens zo’n mooi uitzicht gehad bij het sporten?

Fit blijven op vakantie

Fit op vakantie: slim eten

De hele dag hippe cocktails drinken en lekkere hapjes eten klinkt leuk, maar is niet heel goed voor je gezonde levensstijl. Een wijntje of twee tijdens het eten is ok, maar probeer in ieder geval twee of drie dagen gezond te eten tijdens je vakantie. Zo kun je op de andere dagen wat lekkers nemen. Maar, niet overdrijven, hè?

Geniet van je vakantie!

close

Previous

8 tips om verstandig te zonnen
close

Next

Eerste zonnestralen? Smeren dan!