Kruidvat BLOG

Make-up en zonbescherming, zo gaan ze samen

Leestijd: 2 minuten
Geplaatst op: 13/03/2020

Hoe bescherm je je gezicht tegen de zon en zorg je voor een perfecte make-uplook?

Op een zomerse dag thuis of op vakantie sta je vaak voor een moeilijke keuze: ga je voor de perfecte make-uplook óf bescherm je je gezicht goed tegen de zon? Wij hebben goed nieuws voor je, want het kan allebei! Mits je dit op de juiste manier doet. En die leggen we je hier uit.

Wat breng je als eerste aan?

Misschien wel de belangrijkste vraag als je ’s morgen opstaat. Want is het nu beter om eerst je make-up aan te brengen en dan je zonbescherming, of juist andersom? Wij hebben het verlossende antwoord.

Je brengt altijd eerst je dagcrème aan, dan je zonbescherming en als laatste je make-up. Gebruik hierbij wel altijd een dagcrème op waterbasis. Als je een te vette crème gebruikt, hecht de zonnecrème zich daarna niet goed aan je huid.

Om het jezelf makkelijker te maken kan je ook kiezen voor een dagcrème met SPF. Hiermee voed je je huid én bescherm je haar tegen schadelijk uv-stralen. Een win-winsituatie dus. Laat je gezichtszonnecrème of dagcrème met SPF wel altijd eerst een half uurtje inwerken voordat je je make-up aanbrengt.

Wat als je je zonbescherming overdag opnieuw wilt aanbrengen?

Wil je je huid echt goed beschermen tegen de zon? Dan is het belangrijk dat je je elke twee uur opnieuw insmeert. Maar dan loop je tegen het probleem aan dat je je zonnecrème over je make-up moet smeren. Gelukkig kan dat gewoon. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat crème over crème prima gaat, maar crème over poeder niet. Op een zonnige dag is het dus beter om geen poedermake-up te gebruiken.

Tip: wil je zonder hoeven smeren make-up aanbrengen? Gebruik dan deze gezichtsspray van Ambre Solaire. De nevelspray met SPF50+ is volledig transparant en niet vet waardoor hij niet plakt. Dankzij de compacte verpakking neem je de spray makkelijk mee in je handtas. Zo bescherm je je huid goed, waar je ook bent, en dat zonder dat je make-up uitloopt.

Is het een goed idee om je foundation te mengen met je zonnecrème?

Wil je niet laag na laag op je gezicht smeren? Dan is het vast wel eens in je opgekomen om je foundation te mengen met je zonnecrème. Helaas biedt dit niet de bescherming die je zoekt. De ingrediënten botsen soms met elkaar en dat heeft invloed op de zonbeschermingsfactor. Je huid is dan niet verzekerd van de beste zonbescherming.

Daarnaast zijn er ook foundations met SPF verkrijgbaar. Maar om de SPF goed zijn werk te laten doen, is het wel belangrijk deze goed dik op te smeren, en dat wil je met je foundation juist niet. Op een dag met veel zon is dat dan helaas ook geen goede optie.

Ben jij benieuwd naar ons hele Mooi en Verzorgd assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

left arrow left arrow
Showing > of results
close

Previous

5 fijne zonnecrèmes voor je gezicht
close

Next

Zonbescherming: ook belangrijk als je maar ev...