Kruidvat BLOG

5 leuke coronaproof activiteiten voor in de kerstvakantie

Article_header_5 leuke coronaproof activiteiten voor in de kerstvakantie

De beste kerstvakantie ooit!

Staat bij jullie de kerstvakantie normaal gesproken ook in het teken van familiebezoekjes, kerstmarkten en misschien wel een skivakantie? Dit jaar zit dat er helaas even niet in. Maar dat betekent niet dat je er niet een onvergetelijke vakantie van kan maken. Wij hebben vijf leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet waarmee je deze kerstvakantie de beste ooit maakt, en dat helemaal coronaproof natuurlijk.

1 – Organiseer een knutseldag

Het is vroeg donker, veelal grijs en bewolkt, niet echt het mooiste weer om eropuit te gaan dus. Maar een dagje binnen zitten kan ook heel leuk zijn, zeker als je er een knutseldag van maakt. Hoe leuk is het om zelf kerstdecoratie, kerstkaarten en andere winterse knutselwerkjes te maken? Kijk ook eens bij deze drie Kerst DIY’s voor inspiratie of ontdek hoe je je eigen Kerstman-mondkapje maakt.

Zijn de kunstwerkjes klaar? Geef ze dan een mooi plekje in huis of nog leuker, breng ze naar familie en vrienden. Zet het knutselwerkje voor de deur, bel aan, ga op afstand staan en kijk hoe je ze verrast.

2 – Maak een kersttour

Kijk jij ook altijd vol verwondering naar al die prachtig versierde en verlichte huizen in deze tijd van het jaar? Organiseer dan je eigen lichtjestoer. Ga te voet, op de fiets of met de auto op pad en ga op zoek naar de mooist versierde huizen. Het kost niets en het is superleuk om te doen!

3 – Hou een kerstfilmmarathon

Op streamingsdiensten zoals Netflix en Disney+ zijn talloze kerstfilms te vinden. Organiseer daarom een kerstfilmmarathon! Bepaal welke films je gaat kijken, haal lekker eten en drinken in huis en geniet!

4 – Ga barbecueën

Barbecueën? Dat is toch iets voor in de zomer? Ja en nee, want ook een winterbarbecue is supergezellig. En buiten is het makkelijker om genoeg afstand van elkaar te houden. Zet daarom een partytent op, regel wat terrasverwarmers en steek de barbecue maar aan! Natuurlijk mag je ook hierbij maar maximaal één persoon uitnodigen, maar zo’n intieme setting is juist supergezellig.

Sfeerbeeld_5 leuke coronaproof activiteiten voor in de kerstvakantie

5 - Online met z’n allen Kerst vieren

Heb je een grote familie? Door de coronamaatregelen is het dit jaar dan helaas niet mogelijk om met z’n allen bij elkaar bij te zijn. Maar dat betekent niet dat jullie niet samen kunnen zijn met de Kerstdagen. Met videobellen is veel mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van tegelijkertijd allemaal hetzelfde recept bereiden? Of dezelfde kerstfilm kijken? Er is genoeg te bedenken, dus wees creatief en maak er een prachtige Kerst van!

close

Previous

8 tips om zonneallergie te voorkomen
close

Next

Paklijst voor de wintersport: wat neem je mee...