6 tips om te stoppen met roken

Tips-om-te-stoppen-met-roken-header

Zo weersta je de verleiding van de sigaret

Ben je helemaal klaar met roken en wil je graag stoppen? Dat is een goed begin! Het is bekend, stoppen is moeilijk en vraagt veel doorzettingsvermogen. Maar je laat je toch niet uit het veld slaan? Met onderstaande tips ga je het gevecht aan en heb je meer kans op succes.

Tip 1 - Hier doe je het voor

Waarom stop jij met roken? Op doktersadvies, omdat je een kinderwens hebt of omdat het te veel geld kost? Iedereen heeft zo zijn eigen reden om te stoppen. Als je in de verleiding komt om een sigaret op te steken, is het goed om jezelf even aan deze reden te herinneren. Schrijf de reden op een briefje en hang dat op aan de spiegel, koelkast of stop het in je portemonnee of tas.

Tip 2 - Praat erover

Let’s talk! Schaam je niet om mensen te vertellen dat je stopt met roken. Je hebt hun steun hard nodig. Vertel vrienden en familie dat je van die slechte gewoonte af wil zodat zij je kunnen helpen. Praat ook eens met mensen buiten je vaste kring zoals op een online forum. Hier kun je andere stoppers steunen en ervaringen delen.

Stoppen met roken

Tip 3 - Ban roken volledig uit je leven

Weg met de sigaretten, aanstekers, kleding die naar rook ruikt en vergeelde gordijnen. Hou een grote schoonmaak. Was al je kleren die ook maar vaag naar rook ruiken, maak je gordijnen schoon en gooi alles weg wat met roken te maken heeft. Zo ga je goed van start!

Tip 4 - Vind andere manieren om te ontstressen

Als je gestresst bent, is het verleidelijk om een sigaret op te steken. Door het verlichten van de ontwenningsverschijnselen, heb je de indruk opgebouwd dat roken jou ontspant. Maar er zijn veel betere manieren om te ontstressen! Geniet van een heerlijk warm bad, ga helemaal op in een goed boek of spannende film, ga een stuk wandelen of op stap met vrienden. Geniet en relax!

Tip 5 - Zoek afleiding

Zin in een sigaret? Zoek dan afleiding. Ga de strijd met de verleiding aan door te sporten of maak een bucket list. Welke afleiding je ook kiest, deze kan je helpen de verleiding te weerstaan.

Tip 6 - Beloon jezelf

Roken is duur. Zet een spaarpotje neer en doe hier elke week het geld in dat je anders aan sigaretten zou uitgeven. Kijk aan het eind van de maand hoeveel je gespaard hebt en beloon jezelf met een cadeautje. De perfecte motivatie!

Bekijk uit de categorie Stoppen met roken ook:

Reageer