De 5 leukste sinterklaasknutsels

Header - Sintbaard

Knutsel en win een Kruidvat waardebon

Kijk jij er ook al naar uit om op 5 december je schoentje te mogen zetten? Kom dan helemaal in de sinterklaasstemming met deze leuke knutseltips.

1 – Je eigen pietenmuts of mijter

Met een leuke pietenmuts of mijter op je hoofd maak je je sinterklaasoutfit compleet. Deze maak je heel makkelijk zelf van wat karton en crêpepapier. Voor de mijter heb je rood en geel karton nodig. Knip het karton in de juist vorm en zorg ervoor dat de hoofdband goed om je hoofd past.

Voor de pietenpet maak je eerst de ronde hoofdband van gekleurd karton. Hierin zet je dan het crêpepapier vast. Met een gekleurde veer op de voorkant maak je de pietenmuts nóg leuker.

2 – Een heerlijke snoepkrans

Ken je die mooie kerstkransen die je rond de feestdagen aan je voordeur hangt? Begin december is het leuk om een snoepkrans op te hangen. Zo weet Sinterklaas dat hij bij jullie terecht kan. Je maakt deze krans heel simpel: haal een krans in de winkel en plak hier met wat lijm verschillend snoepgoed op. Knoop aan de bovenkant een lint aan de krans om hem op te hangen.

3 – Je eigen paard

Ben jij gek op het paard van Sinterklaas? Maak dan dit leuke stokpaardje. Het enige dat je nodig hebt is een houten stok, twee stukken karton en wat stiften. Knip uit de stukken karton de vorm van een paardenhoofd en versier deze met de stiften. Plak beide stukken aan elkaar met de houten stok ertussen. Je paard is klaar!

4 – Hang de sinterklaasslingers maar op!

Met leuke sinterklaasslingers breng je je huis nog meer in de sinterklaasstemming. Je kunt natuurlijk een slinger met sinterklaasopdruk in de winkel halen, maar het is ook heel leuk om er zelf een te maken. Dat doe je heel eenvoudig met wat touw en papier. Knip uit het papier leuke figuurtjes zoals een mijter en plak deze aan het touwtje. Als het hele touw vol is, hang je de slinger op.

6. Sfeerbeeld - Sintbaard

5 – Maak een mooie kleurplaat voor de Sint

Verras de Sint met een mooie tekening in je schoen. Hier maak je hem erg blij mee!
Tip: als je toch druk aan het kleuren en knutselen bent, doe dan ook mee met onze leuke knutselactie. Hierbij maak je kans op 1 van de 10 Kruidvat waardebonnen t.w.v. €50. Dit moet je hiervoor doen:

• Koop een pak Kruidvat wattendeppers.
• Geef de Sint in deze tekening een originele baard met de watten.
• Deel je kleurplaat op onze Facebook of Instagram met #kruidvatbaard.

Download hier de leuke Sint kleurplaat!

De sint neemt op 9 december via sociale media contact op met de winnaars.

Heel veel plezier en succes!

Bekijk uit de categorie Sinterklaas ook:

Reageer