Zo weet je wanneer je make-up over datum is

Header_Zo weet je wanneer je make-up over datum is

Met deze 5 tips herken je bedorven make-up

Die felle oogschaduw is vast nog weleens leuk voor een fout feest. En die groene lipstick is geweldig voor Halloween. Maar helaas heeft je make-up niet het eeuwige leven. Na een tijdje is hij niet meer goed. Wij vertellen je hoe je over datum make-up herkent.

Make-up opruimen

Opruimen doe je vast al regelmatig met je kleding, boeken en andere spullen. Maar make-up blijft vaak liggen. Toch is het verstandig om ook daar zo nu en dan met de bezem doorheen te gaan. Make-up bederft namelijk na een bepaalde tijd. Niet alleen de kleur gaat achteruit, maar ook de substantie. Van de bacteriën die erin gaan zitten, kun je zelfs irritaties, puistjes en ontstekingen krijgen. Tijd om op te ruimen dus!

5 tips om over datum make-up te herkennen

Maar hoe weet je nu welke make-up nog goed is en welke je weg moet gooien? Gebruik deze tips:

Sfeerbeeld-Zo weet je wanneer je make-up over datum is 2

1. Ruik aan je lipsticks en mascara’s. Komt er een zure, vreemde of benzineachtige lucht vanaf? Dan is het helaas tijd om ze weg te gooien.

2. Kijk goed naar je blushes en oogschaduws. Zit er een krijtachtig of grijs laagje op? Dan zijn ze niet meer goed.

3. Bestudeer de kleur van je make-up. Is die anders dan toen je het product kocht? Dan leven er bacteriën in. Wegdoen is de beste optie.

4. Check de substantie van je concealers. Brengt het oneven aan en is het niet meer creamy? Dat betekent dat je concealer uitgedroogd en over datum is.

5. Let ook op of je witte stippen op je make-up ziet. Is dat het geval? Gooi het product dan meteen weg, want dan zit er schimmel in.

De houdbaarheid van make-up

Soms kom je een twijfelgeval tegen. Dan is niet helemaal duidelijk of bijvoorbeeld een oogschaduw of foundation wel of niet meer goed is. Houd in dat geval de volgende houdbaarheidsdata aan:

● Mascara: tot 3 maanden na openen
● Foundation zonder pomp: tot 6 maanden na openen
● Foundation met pomp: tot 2 jaar na openen
● Eyeliner: tot 1 jaar na openen
● Concealer: tot 1 jaar na openen
● Oogschaduw: 1 tot 2 jaar na openen
● Blush en highlighter: 1 tot 2 jaar na openen
● Lipstick en lipgloss: tot 2 jaar na openen
● Primer: tot 2 jaar na openen
● Nagellak: tot 2 jaar na openen

Wil je meer tips? Lees dan hier alles over de houdbaarheid van make-up. Gelukkig heeft oude make-up wegdoen ook een voordeel: je hebt een goede reden om nieuwe te shoppen!

Bekijk hier ons make-up assortiment! 

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer