Zo maak je je make-upkwasten schoon

make-up-kwasten-schoonmaken-header

Simpele hacks om je make-upkwasten schoon te maken

Gebruik jij je make-upkwasten, sponsjes en blenders elke dag? Maar vergeet je ze meestal daarna schoon te maken? Je bent niet de enige! Maar … op je kwasten, sponsjes en blenders kunnen zich vuil en bacteriën verzamelen, die in aanraking komen met jouw gezicht … ew! Gevolg: verstopte poriën, mee-eters en puistjes. Dus, tijd om de hygiëne van je make-uptools serieus te nemen. Gelukkig is kwasten schoonmaken heel simpel.

Hack 1 - Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger

Doe deze professionele reiniger op een doekje, wrijf voorzichtig tot de kwast niet meer afgeeft, laat drogen en klaar! De kwastenreiniger is geschikt voor kwasten met zowel synthetische als natuurlijke haren. De haartjes zijn na gebruik weer super zacht.

Hack 2 - Essence I Love My Brushes Cleansing Gel & Tool

Met Essence I Love My Brushes Cleansing Gel in combinatie met de Essence I Love My Brushes Cleansing Tool maak je je favoriete kwasten diep schoon. Doe een druppel Cleansing Gel en een klein beetje water op de Cleansing Tool. Haal de kwast nu in een draaiende beweging over de noppen van de Cleansing Tool en alle hardnekkig vastzittende make-uprestjes laten gemakkelijk los.

Hack 3 – De kraan

Hou je kwast onder een lopende kraan met lauwwarm water. Wrijf de haartjes met je vingers voorzichtig uit elkaar. Zorg wel dat de basis, waar de kwasten in de houder vastzitten, droog blijft. Anders laat de lijm los en vallen de haartjes er uiteindelijk uit. Maak de kwasten droog met een handdoek en breng de kwast met je vingers weer in model.

Kwasten schoonmaken

Hack 4 - DIY-kwastenreiniger

Maak zelf simpel een kwastenreiniger. Meng een dessertlepel kokosolie met een scheutje afwasmiddel en voilà, je hebt je eigen DIY-kwastenreiniger.

Hack 5 – Zeep

Zo simpel kan het zijn. Ga met je vochtige make-upkwast over een blok zeep en spoel af. Herhaal dit tot er geen make-up van je kwast meer komt. Maak voorzichtig droog met een schone handdoek.

Hack 6 – Supersnelle reiniging

Met een simpele antibacteriële spray dood je in een handomdraai de bacteriën die zich in je kwasten hebben verschanst.

Hack 7 – Make-upreinigingsdoekjes

Met make-upreinigingsdoekjes, zoals Kruidvat Cleansing Reinigingsdoekjes voor de Droge en Gevoelige Huid, maak je je kwasten op een simpele manier snel schoon. Zachtjes wrijven tot er geen make-uprestjes meer vanaf komen.

Kwasten schoonmaken

Hoe vaak moet je je make-upkwasten schoonmaken?

Het beste is om je make-upkwasten elke week een schoonmaakbeurt te geven. Moet je prioriteiten stellen vanwege tijdgebrek? Zet dan je foundationkwasten, sponsjes of blenders op nummer 1.

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer