Welke vitamines zijn goed voor je haar en huid?

Header_Welke vitamines zijn goed voor je haar en huid

Ontdek deze beautyvitamines!

Met wat make-up en een mooi kapsel voel je je goed, maar je wilt natuurlijk ook dat je haar en huid gezond zijn en dat van nature uitstralen. En dat kan door ervoor te zorgen dat je de juiste vitamines binnenkrijgt. Ze zeggen niet voor niets: echte schoonheid komt van binnenuit. Ontdek hier welke vitamines goed zijn voor je haar en huid.

De beste vitamines voor je huid en haar

Je lichaam haalt essentiële vitamines en mineralen uit je voeding. Je lichaam heeft deze nodig om gezond te blijven. Bepaalde vitamines en mineralen zijn specifiek belangrijk voor je huid en haar:

  • Vitamine A is goed voor je immuunsysteem en helpt bij een droge huid. Je vindt vitamine A in zuivelproducten, wortels en eieren.
  • Vitamine B5 zorgt voor een goede hydratatie van je huid. En dat heb je nodig om haar mooi en gezond te houden.
  • De wateroplosbare vitamine B8 (biotine) werkt perfect bij futloos haar en haaruitval. Biotine draagt bij aan de productie van keratine. Je vindt deze vitamine in noten, eieren, sojaproducten en melk.
  • In eieren, peulvruchten en amandelen zit veel zink. Dit zorgt ervoor dat je huid er gezonder uitziet en van nature meer straalt.
  • Vitamine E stimuleert je haargroei en draagt bij aan het herstel van beschadigde haarzakjes. Je vindt vitamine E in groente, fruit, noten en brood.
  • Vitamine C en ijzer vind je in veel groente- en fruitsoorten. Deze vitamines maken je nagels sterker. Ook versterken ze de aanmaak van collageen dat de stevigheid van je huid bevordert.
Sfeerbeeld-Welke vitamines zijn goed voor je haar en huid

Aanvulling op je voeding: supplementen voor je haar, huid en nagels

Door gezond en gevarieerd te eten, kun je dus goed voor je haar en huid zorgen. Maar soms wil je je voeding aanvullen met een supplement. Er zijn verschillende supplementen verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor je haar, huid en nagels. Neem bijvoorbeeld de Kruidvat Huid Haar en Nagels tabletten. Deze tabletten bevatten vitaminen, mineralen en kruidenextracten die de conditie van je huid, haar en nagels ondersteunen.

Ook zijn er speciale tabletten voor alleen je haar, zoals Kruidvat Haarvitaal. De biotine en zink in deze tabletten dragen bij aan een normale haargroei en zorgen voor het behoud van glanzend haar.

Bekijk in onze webshop alle voedingssupplementen voor je haar, huid en nagels.

Bekijk uit de categorie Gezond & Fit ook:

Reageer