Wat zeggen je nagels over jou?

nagels

How to: nagels knippen in 3 stappen

Zien jouw nagels eruit alsof je elke dag bij de manicure zit of laat je ze liever niet aan andere mensen zien? Kortom, wat zeggen jouw nagels over jou? Ben je een beautydiva met elke dag een andere kleur nagellak of heb je vaak een zwart randje onder je nagels?

Welke type ben jij?

Keurig gemanicuurde nagels – Chic en elegant
Elke dag een andere kleur – Fashion diva
Regenboognagels of elke nagel een andere kleur – Trendy chick
Afgekloven nagels – Er zit je iets dwars?
Zwarte randjes onder je nagels – Jij steekt graag je handen uit de mouwen
Keurige kort afgeknipte nagels – Netjes en georganiseerd
Afgebladderde nagellak – Te druk misschien?

Bekijk hier de how to rainbow nails of nagels lakken.

Welk type je ook bent, iedereen moet zijn nagels knippen. Hier lees je hoe!

Waarom moet je je nagels knippen?

Je nagels beschermen de topjes van je vingers en tenen. Ze groeien elke dag een klein beetje. Je teennagels groeien langzamer dan je vingernagels. Als je nagels te lang worden, scheuren ze sneller en krijg je last van vervelende haakjes. Als je je nagels niet op tijd knipt, loop je ook kans op een ingegroeide nagel. Hoog tijd om aan de slag te gaan!

nagels

Nagelschaartje of een nagelknippertje?

Er zijn speciale beautytools om je nagels mee te knippen. Kies uit een nagelschaartje of een nagelknippertje. Met een nagelknippertje knip je je nagel langs een voorgevormde rand. Als je nagel de juiste grootte heeft, heb je direct het juiste model. Ook zijn er speciale, sterkere knippers voor je dikkere teennagels.

Met een nagelschaartje bepaal je zelf in welke boog je je nagels knipt. Je moet vaak wel even oefenen voor je de techniek goed onder de knie hebt. Ook zijn nagelschaartjes niet echt geschikt voor het knippen van je teennagels.

Tip: Maak je nagelknipper of -schaartje regelmatig schoon. Even laten weken in heet water en afwasmiddel is genoeg.

Knip je nagels in 3 simpele stappen

Je nagels knippen is geen rocket science. In slechts een paar simpele stappen zien jouw nagels er weer perfect uit:

  1. Laat je nagels een paar minuten in water weken. Dit maakt ze zachter en kun je ze makkelijker knippen. Een goed moment om je nagels te knippen is direct na het douchen. Je nagels zijn dan het zachtst.
  2. Knip een deel van het bovenste, witte randje van je nagel af.
  3. Van nature hebben je nagels een iets ovale vorm. Knip je nagels daarom eerst recht af en rond ze daarna aan de zijkanten iets af met het knippertje of schaartje. Zo krijg je de perfecte vorm en voorkom je scheurtjes. Door je nagels netjes af te knippen, voorkom je pijnlijke ingegroeide nagels.

Tip: Je kunt beter iets te weinig afknippen dan iets te veel.

Wil je nog mooiere nagels? Vijl ze dan na het knippen. Maar maak niet de meest voorkomende fouten. Lees Maak jij ook één van deze 5 fouten bij het vijlen van je nagels?

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer