Wat voor huidtype heb jij?

High angle shot of a group of beautiful young women lying next to each other

Is jouw huidtype nog hetzelfde?

Iedereen die regelmatig huidverzorgingsproducten koopt, weet dat er één ding is waar je niet zonder kan. Nee, we bedoelen niet je pinpas. We hebben het over een diagnose van je huidtype.

Misschien heb je wel eens een snelle test gedaan in een winkel of heb je zelf de conclusie getrokken en verwacht je wat je huidtype betreft dus geen verrassingen. Maar wist je dat je huidtype in de loop der tijd kan veranderen? Ontdek nu wat jouw huidtype is. Alles wat je nodig hebt is een spiegel.

Maar ik weet al welk huidtype ik heb...

Het is vast alweer even geleden dat je een huidtype-analyse hebt gedaan. En sinds die tijd koop je producten om je huidproblemen aan te pakken. Wat perfect werkte toen je een tiener was, is nu misschien niet meer zo geschikt.

En … een product kan geweldige resultaten opleveren als je het 's morgens vroeg gebruikt. Maar na een uitgaansavond kan het ineens helemaal niet werken. De jaargetijden kunnen ook nog van invloed zijn op je huidtype. Kortom, het is echt belangrijk om zo nu en dan te testen.

Cropped portrait of a beautiful young woman applying moisturizer to her skin in the bathroom at home

Hoe je kunt bepalen wat je huidtype is?

Met onderstaande stappen leggen we je uit hoe je jouw huidtype kunt bepalen:

Stap 1 - Begin met een schone basis.
Met een dikke laag make-up op kun je je huid niet analyseren. Verwijder alle make-up en laat je huid een paar uur au naturel ademen (als je daar genoeg tijd voor hebt natuurlijk). Zo weet je zeker dat de resultaten betrouwbaar zijn en niet worden beïnvloed door het moment van de dag of je activiteiten.

Stap 2 - Kijk een tijdje heel goed in de spiegel.
Ok, neem nu een paar minuten de tijd om je huid echt te analyseren. Let hierbij op verschillende texturen, de grootte van de poriën, vette gebieden en plekken waar de huid dof is. De T-zone (voorhoofd, neus en kin) kan je heel veel informatie geven, dus besteed daar bijzondere aandacht aan.

4 veelvoorkomende huidtypes

Heb je je poriën uitgebreid bekeken een goed gelet op opmerkelijke veranderingen in de textuur van je huid en vettere gebieden? Dan kun je met deze handige graphic bepalen of je een normale, vette, gecombineerde of droge huid hebt.

2018KVD2261---KVD-Skin-type-Infographic_NL

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer