Wat is een primer?

Different-makeup-and-brushes-landscape_v2

Wat is de beste primer voor jouw huid?

Jij wilt toch ook dat je make-up de hele dag mooi blijft zitten? Dan hebben wij een goede tip voor je: gebruik een primer. Met een make-upprimer creëer je een egale basis. Hier ontdek je waarom een primer onmisbaar is in je make-uproutine en welke het beste bij jouw huidtype past.

De voordelen van een primer onder je make-up

Primers creëren een egale basis voor je make-up: op je ogen, je lippen of je hele gezicht. Een primer zorgt voor een soort basislaagje op je gezicht waar de rest van je make-up zich aan hecht. Hierdoor blijft je make-up beter zitten.

Daarnaast hebben veel primers ook huidverzorgende ingrediënten en maken ze je huid zacht en glad. Ook kunnen ze wat extra’s aan je make-uplook geven. Zo zorgt onze Kruidvat Fabulous Fresh Smoothing Matte Primer Gel voor een matterend effect. Wil je juist wat meer glans? Ga dan voor onze Kruidvat Beyond Gold Oil Blend Glow Primer. Deze primer vangt en weerspiegelt het licht voor een natuurlijke look.

Welke primer past bij jouw huidtpe?

Voor de meeste huidtypes zijn er speciale primers. Om goed zijn werk te kunnen doen, is het namelijk belangrijk dat een primer bij jouw huidtype past.

  • Heb je een huid met oneffenheden? Dan heb je een lichte primer nodig die je poriën niet verstopt maar je huid wel hydrateert. Ga op zoek naar een multifunctioneel product dat je huid verzorgt en tegelijkertijd een goede basis voor je make-up vormt. Primers die ingrediënten bevatten om vlekjes tegen te gaan, zoals salicylzuur, zijn ideaal voor dit huidtype.
  • Heb je een droge huid? Ga voor romige, vochtinbrengende, op gel gebaseerde primers die de hele dag door hydratatie bieden, maar ook een gelijkmatige, heldere basis creëren. Zoek naar producten die hydraterende ingrediënten bevatten, zoals hyaluronzuur en glycerine. Loop met een grote boog om matterende primers heen. Deze maken je huid nog droger.
  • Als je je zorgen maakt om rimpels en kraaienpootjes, ga dan voor een antirimpelformule. De actieve ingrediënten verbeteren de natuurlijke elasticiteit van je huid, maken je huid strakker en egaler en gaan rimpelvorming tegen.
Tan-foundation-smudge-landscape
  • Als je een vette huid hebt, blijft je make-up misschien niet de hele dag goed zitten. Dat kan frustrerend zijn. Een matterende primer zonder olie maakt je gezicht onmiddellijk egaler. En de primer doet hard zijn best om het glimmen van je huid de hele dag onder controle te houden.
  • Als je een vette T-zone hebt en droge wangen, dan kun je het best twee primers combineren. Breng een matterende formule zonder olie aan op de T-zone om het glimmen onder controle te houden. Gebruik een lichte, hydraterende primer om de huid van je wangen te voeden.
  • Heb je grove poriën? Ga dan voor een primer met siliconen die je huid egaliseert en de textuur verfijnt. Siliconen zorgen ervoor dat grove poriën en onzuiverheden minder opvallen, maar verstoppen je poriën niet.

Ben jij benieuwd naar ons hele Beauty assortiment? Ga dan snel naar onze webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer