Wat is hét voordeel van een anti-transpirant?

juiste header blog

Waarom moet je een anti-transpirant gebruiken in plaats van een deodorant?

We kennen het allemaal: zweten. Het is vaak het ergst op een warme zomerdag of als je fanatiek aan het sporten bent. Zweten is een natuurlijke reactie van je lichaam. Het helpt om je lichaam op de juiste temperatuur te houden. Maar de natte plekken onder je armen en de vieze zweetgeur die erbij horen, heb je liever niet. Hier lees je hoe een anti-transpirant je hierbij helpt.

Wat is een anti-transpirant?

Een anti-transpirant vermindert de aanmaak van zweet. Aluminiumzouten zijn de actieve bestanddelen. Deze lossen op in het vocht op je huid. Zo ontstaat een gel die je zweetklieren tijdelijk afdekt, waardoor je minder zweet en ook geen last krijgt van vervelende geurtjes. Aan sommige anti-transpirants is alcohol toegevoegd. Dit helpt om de aluminiumzouten sneller te laten drogen en geeft een verkoelend effect aan je huid.

Het verschil tussen een anti-transpirant en een deodorant

Waar een anti-transpirant de aanmaak van zweet vermindert en zo een zweetgeur voorkomt, maskeert een deodorant deze geur alleen. Een deodorant geeft je een fris gevoel en maskeert de zweetgeur met een beter ruikende geur. Maar je blijft gewoon net zoveel zweten. Een anti-transpirant pakt ook het zweten aan en dat is hét voordeel van dit product.

Hoe gebruik je een anti-transpirant?

Je brengt een anti-transpirant net zo makkelijk aan als een normale deodorant. Van beide zijn er sprays, rollers, sticks en crèmes verkrijgbaar. Je kiest dus zelf wat je fijn vindt. Je brengt een anti-transpirant het beste als volgt aan:

  • Breng de anti-transpirant aan op een droge en schone huid.
  • Wees niet te zuinig tijdens het aanbrengen. Je wilt namelijk wel al je zweetklieren bereiken.
  • Masseer de anti-transpirant goed in.
  • Wil je de werking verbeteren? Breng de anti-transpirant dan zowel ’s ochtends als ’s avonds aan.
sfeerbeeld

Dove Nourishing Secrets heeft nu ook een anti-transpirant!

Ben jij fan van de producten van Dove Nourishing Secrets? Dan hebben we goed nieuws voor je want deze lijn is nu uitgebreid met twee anti-transpirants. De anti-transpirants verminderen de aanmaak van zweet en hebben een heerlijke kokos- of matchageur.

Dove Nourishing Secrets is geïnspireerd op beautyrituelen van vrouwen over de hele wereld, waarin de kracht van de natuur wordt gecombineerd met de voedende en hydraterende werking van Dove. Dove Nourishing Secrets Awakening is geïnspireerd op beautyrituelen van vrouwen uit Japan. Dove Nourishing Secrets Restoring is geïnspireerd op beautyrituelen van vrouwen uit India. Beide lijnen hebben nu ook een heerlijke anti-transpirant. Probeer ze nu zelf!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer