Waarom is klei goed voor je huid?

header klei

De voordelen van klei voor je huid

De oude Romeinen, Grieken en Egyptenaren wisten het al: klei heeft een bijzondere werking. Zij gebruikten het voor het stoppen van bloedingen en genezen van wonden. Ook in de Gouden Eeuw lieten veel mensen zich in thermen in Europa insmeren met klei. Klei is namelijk goed voor je huid. Hier ontdek je waarom.

Onze tip: Ontdek de kracht van klei in deze Nivea Clay Fresh Blauwe Agave & Lavendel Douchecrème. De crème reinigt grondig, verfrist en verzorgt.

van 0.00 3.49

Wat doet klei voor je huid?

Klei is goed voor je huid. Welk huidtype je ook hebt, klei stimuleert je huid om giftige afvalstoffen af te voeren. Het doodt bacteriën en schimmels en bevordert de genezing van je huid. Klei werkt door tot diep in je huid en stimuleert de vochthuishouding. Hierdoor verbetert de conditie van je huid aanzienlijk.

Klei kan zowel zuiver als in combinatie met andere ingrediënten gebruikt worden. Door de vele voordelen voor je huid wordt klei ook steeds meer gebruikt in gezichtsmaskers en douchecrèmes. De zacht reinigende werking van klei is perfect voor onder de douche.

Douchecrème met klei van natuurlijke oorsprong

NIVEA Clay Fresh is een douchecrème met klei van natuurlijke oorsprong. De douchecrème reinigt en verfrist je huid zonder haar uit te drogen. De douchecrème is verkrijgbaar in drie heerlijke varianten: Gember & Basilicum, Blauwe Agave & Lavendel en Hibiscus & Witte Salie.

NIVEA Clay Fresh bevat kaolien klei. Deze kleisoort is afkomstig uit China en wordt daarom ook wel Chinese klei genoemd. Het is rijk aan kaoliniet en wit van kleur. De zeer fijne klei werd vroeger gebruikt voor het maken van porselein. Het is rijk aan silicium, zink, calcium en magnesium. Het kent vele voordelen:

  • Kaolien klei kalmeert je huid en verbetert de doorbloeding.
  • De klei werkt desinfecterend.
  • Het is perfect voor een vette huid en helpt bij acné.
  • Daarnaast is het ook geschikt voor de gevoelige huid.
rond sfeerbeeld klei

Droogt klei je huid uit?

Klei kan je huid uitdrogen. Bij gezichtsmaskers met klei wordt daarom vaak aangeraden deze niet te vaak te gebruiken. De douchecrèmes van NIVEA Clay Fresh bieden een heerlijk verzorging die je huid niet uitdroogt. En dat terwijl je wel profiteert van alle voordelen van klei.

Probeer ze nu zelf!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer