Waarom is het goed om een nachtcrème te gebruiken?

dagcreme nachtcreme

De voordelen van een nachtcrème

’s Nachts heeft je huid de tijd om uit te rusten, te herstellen en bij te komen van alle invloeden van de dag. Het is goed om haar hierbij te helpen met een nachtcrème. Hier lees je waarom en ontdek je wat de verschillen zijn tussen een dag- en nachtcrème.

Wat gebeurt er met je huid als je slaapt?
Als je slaapt, is je huid druk bezig. Ze werkt hard om alle schade van de dag, zoals van uv-straling en vervuiling, te herstellen. Om je huid gezond te houden, is het belangrijk om elke nacht voldoende te slapen.

Tussen 1 en 4 uur ’s nachts herstelt je huid het beste. Als je slaapt vindt er in je huid intensieve celvernieuwing plaats. Het aantal celdelingen is dan het grootst. ’s Nachts vindt ook een groot deel van de collageenproductie in je huid plaats. Collageen zorgt ervoor dat je huid stevig is. Slaap je een paar nachten te weinig? Dan komt in je lichaam het stresshormoon cortisol vrij. Dit hormoon gaat de productie van collageen tegen en zorgt ervoor dat je huid er ongezond uitziet en je sneller last hebt van donkere wallen en fijne lijntjes.

Waarom is het goed om een nachtcrème te gebruiken - sfeerafbeelding

Wil je je huid tijdens de nacht een handje helpen bij het herstelproces? Smeer haar dan voor het slapengaan in met een nachtcrème.

Wat is het verschil tussen een dagcrème en een nachtcrème?
’s Nachts heeft je huid andere verzorging nodig dan overdag. De samenstelling, ingrediënten en werking van een nachtcrème zijn daarom anders dan die van een dagcrème. Van een dagcrème verwacht je dat deze je huid verzacht en beschermt. Een nachtcrème moet je huid juist verzorgen en het herstelproces ondersteunen. Een nachtcrème is daarom vaak herstellend, voedend en hydraterend.

Waar een dagcrème regelmatig uv-filters bevat, heeft een nachtcrème deze niet nodig omdat je huid ’s nachts niet blootgesteld wordt aan de zon. Een nachtcrème is vaak iets vetter en romiger dan een dagcrème om je huid goed te voeden. Het is ook niet erg als de crème wat voller is, je brengt hierna toch geen make-up meer aan.

Onze tip: L'Oréal Paris Revitalift Nachtcrème is een rijke en goede nachtverzorging. Na vier weken heb je minder rimpeltjes en een steviger ogende huid.

van 0.00 12.29

Hoe breng je een nachtcrème aan?
Breng je nachtcrème elke avond aan voor je gaat slapen. Maak eerst je gezicht goed schoon en verwijder al het vuil van de dag. De crème wordt namelijk het beste opgenomen door een propere huid. Smeer een nachtcrème nooit te dik op. Je huid is ’s nachts vaak wat warmer en kan daarom een dikke laag crème niet goed opnemen.

Ben jij benieuwd naar ons hele L'Oréal nachcrème assortiment? Ga dan naar de webshop!

Bekijk uit de categorie Mooi & Verzorgd ook:

Reageer